El vicesecretari d’economia del PP: “El govern només usa el finançament per a confrontar o comprar vots polítics”

Juan Bravo, exconseller d'Hisenda d'Andalusia, considera que l'economia espanyola actual està "dopada" per l'increment del deute

Juan Bravo, vicesecretari d’economia del Partit Popular, en l'entrevista de 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Juan Bravo, el vicesecretari d’economia del Partit Popular, ha acusat este dilluns el govern estatal de "només usar el finançament per a confrontar o comprar vots polítics". El també exconseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia aposta per encetar un procés de negociació en què totes les autonomies "hauran de cedir" per a crear un nou sistema de finançament autonòmic.

Així ho ha explicat en Les notícies del matí, en la qual ha criticat que la condonació del deute autonòmic no s'haja acordat en el Consell de Política Fiscal, sinó entre partits polítics. A més, Bravo ha afegit que hi ha marge per a "millorar la gestió dels diners públics". En este sentit, proposa posar fi a les duplicitats d'organismes en l'estat, les comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments.

Pel que fa al creixement del PIB espanyol, un 2,5%, des del PP es posa l'accent en el fet que el dèficit és del 3,6%. Bravo considera que l'economia actual està "dopada" i ha assenyalat que l'executiu estatal espera que el deute el paguen "les generacions futures amb els seus impostos".

Quant a les mesures concretes que proposa el Partit Popular de cara a les eleccions europees del pròxim 9 de juny, el vicesecretari econòmic ha destacat les dirigides a la reindustralització d'Espanya i al repte demogràfic. Respecte de l'acció contra el canvi climàtic, ha defensat l'equilibri entre la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

La reducció d'impostos, "sempre que es puga", també és una de les banderes del PP, que vol desvincular els tributs de la ideologia. Una mesura en esta línia és un règim d'avantatges per a joves els quatre primers anys que treballen. D'esta manera, el primer any tindrien una bonificació del 100%, el segon del 75%, el tercer del 50% i el quart del 25%. L'objectiu és que els joves puguen estalviar "per a la vivenda, emprendre, continuar formant-se i construir la seua pròpia família".

També et pot interessar

stats