Vicente Barrera, de matador de bous a vicepresident i conseller de Cultura

Retirat de les places fa una dècada, l'extorero i empresari va arribar a Vox el 2018, previ pas pel PP i UPyD

L'extorero Vicente Barrera Simó (València, 1968) serà el nou vicepresident de la Generalitat / Rober Solsona (EFE)

L'extorero Vicente Barrera Simó (València, 1968) serà el nou vicepresident de la Generalitat i exercirà també la cartera de Cultura amb Vox. 

És llicenciat en Dret i net de l'històric matador de bous Vicente Barrera Cambra. Fa dotze anys des que va abandonar les places després de dèsset anys a l'arena, 500 corregudes, deu enganxades i tretze visites al quiròfan. 

Manté negocis d'importació, immobiliaris i explotacions vitivinícoles. En els últims anys els ha compaginat amb la tasca de coordinador de zona de Vox a Ontinyent (Vall d'Albaida), una demarcació on gestionava dèsset municipis. Pare d'una xiqueta de huit anys, té una finca familiar a la comarca.

Barrera figurava com a número set de les llistes de Vox a l'Ajuntament de València, on l'extrema dreta n'ha obtingut quatre. Ja va presentar-se als comicis municipals el 2019, però en dècima posició. 

Després del 28M, ha participat en la delegació de Vox que ha negociat l'entrada en el Consell que liderarà Carlos Mazón. L'extorero va arribar a la formació de Santiago Abascal el 2018, després d'una primera etapa en el PP, al qual va afiliar-se el 2008, i una segona a l'extinta UPyD de Rosa Díez, on va ingressar el 2012, fins a la dissolució del partit. 

El 2011 va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat de mans de l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra (PP). Manté bones relacions amb la família d'un altre expresident popular, Francisco Camps, a qui va donar suport públicament després de l'absolució en la causa de Gürtel relativa als trages. Comparteix negocis en una constructora amb Juan Fernando Bas Palmero, el cunyat de Camps.

També et pot interessar

stats