El valencià Ximo Aparici competirà amb Arrimadas i Igea pel lideratge de Ciutadans

Les primàries de la formació taronja tindran lloc el 7 i el 8 de març.

Arrimadas i Igea, en una foto d'arxiu
Arrimadas i Igea, en una foto d'arxiu / M.A Santos (Europa Press)

L’afiliat valencià de Ciutadans, Ximo Aparici, competirà pel lideratge de Ciutadans amb la portaveu del partit al Congrés, Inés Arrimadas, i el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, en les primàries del 7 i 8 de març.

Així ho ha comunicat la formació taronja després que els aspirants registraren les candidatures a l’executiva dimecres i que la comissió de garanties les validara.

Aparici, un empresari i enginyer aeronàutic de Tavernes de la Valldigna (Safor), es postula amb l’objectiu de recuperar “els principis fundacionals de Ciutadans” i tornar a situar el partit al “centre” polític.

L’afiliat valencià ha criticat que, en els últims temps, la formació taronja haja prioritzat el PP a l’hora de pactar governs i s’ha mostrat en contra de les coalicions amb aquest partit promogudes per Arrimadas i la gestora per a les pròximes eleccions a Galícia, País Basc i Catalunya.

Arrimadas i Igea

Mentre que la portaveu parlamentària va manifestar fa mesos la intenció de succeir Albert Rivera com a presidenta de Cs, el dirigent castellanolleonés ha esperat a aquesta setmana per a anunciar la seua decisió.

Igea es resistia a postular-se per a les primàries, però ell i altres militants agrupats en la plataforma Cs Eres Tu reclamaven des de feia temps un canvi en el model de partit, amb l’esperança que Arrimadas assumira les propostes.

També et pot interessar

stats