València serà la seu del congrés dels populars europeus al maig

El PPE tria Espanya per a reunir-se per la collita de vots que va obtindre en les últimes eleccions

 

El líder del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, en l'acte sobre la unificació de la PAU en les autonomies governades pel PP
El líder del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, en l'acte sobre la unificació de la PAU en les autonomies governades pel PP / J. M. García (EFE)

València es convertirà en seu dels populars europeus al maig. És la ciutat triada pel Partit Popular Europeu (PPE) per a celebrar el pròxim congrés, en què la formació actualitzarà els seus equips i prioritats després dels últims comicis, segons ha manifestat el partit en un comunicat.

La direcció nacional del PP ha justificat l’elecció de València per a esta reunió en la quantitat de vots que ha reportat la formació que lidera a Espanya Núñez Feijóo en les últimes eleccions europees, quan el PP va superar en quatre punts percentuals el PSOE. A més, fonts de la formació afigen que la delegació espanyola dins del PP europeu és la tercera més nombrosa, en passar de 12 a 22 diputats després dels últims comicis.

València és una ciutat oberta i referent de la bona gestió PP nacional

El PP nacional ha valorat València com una ciutat "oberta i referent de la bona gestió" i la posa com a exemple del canvi polític a Espanya, perquè va ser un dels territoris que va mutar de color polític, ja que l'ajuntament, en mans de l’esquerra en les últimes legislatures, està ara en mans d'un govern de coalició del PP i Vox.

La formació de Núñez Feijóo interpreta que l'elecció de València per al conclave dels populars europeus implica que el PPE reforça el seu compromís “amb la defensa indestructible de l'estat de dret i amb la legalitat a Espanya” en un context en el qual el govern espanyol està "assetjat per la corrupció" i "consagra les desigualtats entre persones i territoris".

Des de Génova apunten que Europa és “garantia dels valors de la democràcia, la igualtat i la llibertat” i que la seua pretensió és que així ho perceben els espanyols. El partit liderat per Núñez Feijóo a Espanya es reivindica, a més, com a "referent d'estabilitat i moderació a Europa en un moment de convulsions polítiques en molts països i d'auge de moviments populistes", entre els quals inclou, encara que "en fase de creixent", el govern de Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats