Els eurodiputats i eurodiputades valencians acaten la Constitució al Congrés

La socialista Sandra Gómez no hi ha pogut assistir a causa de l'avançat estat de gestació

Façana exterior del Congrés dels Diputats a Madrid
Façana exterior del Congrés a Madrid

Els eurodiputats i eurodiputades triats el 9 de juny han acudit este dilluns al Congrés per a acatar la Constitució, un requisit per a rebre les credencials i poder ocupar els escons en l'Eurocambra. Així ho han fet quatre dels cinc representants valencians, a excepció de la socialista Sandra Gómez, a causa d'estar en un avançat estat de gestació.

L'única absència que podria tindre implicacions legals és la de l'europarlamentari de Junts, Toni Comí, fugit de la Justícia arran de la declaració unilateral d'independència de Catalunya. No obstant això, podrà obtindre l'acta com ja ho va fer el 2019 amb Carles Puigdemont, a través del mateix Parlament Europeu.

Una vegada que els 61 representants electes a Espanya van ser proclamats dijous passat per la Junta Electoral Central, la llei estableix un termini de cinc dies perquè els candidats electes juren o prometen la Constitució davant d'este òrgan, que es complia este dilluns.

Cinc són els eurodiputats i eurodiputades valencians esta legislatura: González Pons (PP), l'únic que repeteix; Leire Pajín i Sandra Gómez (PSPV), Vicent Marzà (Compromís) i Diego Solier (SALF). Pons i Solier han jurat la Constitució, mentre que Pajín i Marzà han optat per la fórmula de la promesa. En el cas del valencianista, ha afegit (en valencià) que ho feia "pel poble valencià i per la justícia social".

També et pot interessar

stats