El valencià Bielsa, l'alcalde socialista més votat d'Espanya per davant d'Abel Caballero

El dirigent de l'Ajuntament de Mislata revalida el càrrec com a primer regidor amb vora el 62% dels vots en les eleccions municipals

Bielsa i la número dos del PSPV de Mislata, María Luisa Martínez, celebren els resultats del 28M
Bielsa i la número dos del PSPV de Mislata, María Luisa Martínez, celebren els resultats del 28M / Twitter: @CarlosFBielsa

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha sigut el socialista més votat de tot Espanya en les eleccions municipals del 28M entre les ciutats de més de 40.000 habitants. Amb un suport popular del 61,7% dels vots, se situa fins i tot per davant del mediàtic alcalde de Vigo, Abel Caballero, que ha recaptat el 60,9% dels suports. L'aclaparador percentatge assolit per qui és alhora secretari general del PSPV a la província de València i un dels homes forts del partit a tota la Comunitat Valenciana desbanca del pòdium el gallec, que va ser el més votat en els comicis locals del 2019. Ambdós, en tot cas, han pogut revalidar de manera folgada les majories absolutes que ja tenien la legislatura anterior.

Després de conéixer la fita, l'alcalde de Mislata ha afirmat que els resultats suposen "una esperonada per a continuar treballant i fer de la política un instrument útil que ajude la gent que més ho necessita". A més, en declaracions a Europa Press, el també fins ara vicepresident de la Diputació de València celebra aquest "estímul" i demana que aquestes eleccions servisquen per a "no oblidar que la política es fa al carrer".

El dirigent socialista té la vara de comandament de Mislata des del 2011 i encadena ja tres mandats amb majoria absoluta, a l'espera d'iniciar en unes setmanes el quart. Revalida així una de les principals places de l'anomenat cinturó roig de València, el tradicional feu socialista de l'àrea metropolitana. En aquesta població apegada al Cap i Casal viuen més de 44.000 persones.

Entre tots els partits, els alcaldes més votats d'Espanya en les darreres eleccions locals han sigut Juan Franco a La Línea de la Concepción (Cadis), de La Línea 100x100 i el 75% dels vots; Ignacio Vázquez (PP) a Torrejón de Ardoz (Madrid), amb el 66,7%; i Javier Úbeda (PP), de Boadilla del Monte (Madrid), que ha obtingut el 64,9%.

També et pot interessar

stats