Iñigo Urkullu avança les eleccions basques

L’anunci es farà oficial aquesta vesprada i es preveu que els comicis se celebren el 21 d’abril

Imatge d'arxiu del lehendakari, Íñigo Urkullu
Imatge d'arxiu del lehendakari, Íñigo Urkullu

El lehendakari Íñigo Urkullu ha decidit avançar les eleccions basques, previstes per a aquest estiu, segons han informat els serveis informatius d'EiTB. L'anunci es farà oficial aquesta vesprada, quatre dies després dels comicis gallecs.

Es preveu que la data de la convocatòria electoral siga el 21 d'abril. Aquesta s'ha de publicar 54 dies abans en el Butlletí Oficial del País Basc. Així, en cas de confirmar-se, la publicació s'hauria de realitzar dimarts que ve.

Ruptura en l'esquerra estatal a Euskadi

Sumar Mugimendua i Podem Euskadi han trencat aquest dimecres les negociacions sobre una possible coalició per "falta de confiança", i es presentaran per separat als pròxims comicis. El líder del partit que encapçala Yolanda Díaz, ha assegurat que la formació morada "ha optat per un altre camí".

Encara que cap dels dos partits havia anunciat formalment la ruptura de les negociacions, tant Sumar, Ezker Anitza-IU i Equo-Berdeak, que es presenten en coalició, com Podem havien iniciat per separat els actes de precampanya electoral, amb Alba García i Miren Gorretxategi com a candidates a lehendakari, respectivament.

També et pot interessar

stats