UP-EU vol destinar el 25% del pressupost de Sanitat als centres de salut

Héctor Illueca proposa a Gandia una atenció bucodental debades i coberta pel sistema sanitari públic

Pérez Garijo i Illueca en la reunió que han mantingut aquest divendres amb els col·lectius socials de Gandia
Pérez Garijo i Illueca en la reunió que han tingut aquest divendres amb els col·lectius socials de Gandia / Twitter @Hector_Illueca_

Destinar el 25% del pressupost de Sanitat a atenció primària i estendre la cobertura bucodental íntegra i pública als menors i a les persones majors. És la proposta del candidat d’Unides Podem - Esquerra Unida (UP-EU) a la Generalitat, Héctor Illueca, en matèria sanitària. Des del punt de vista del cap de llista de la coalició, cal una reforma integral de la sanitat pública “per a col·locar-la a l'avantguarda del país”, com ha passat amb les àrees gestionades per la coalició en el Consell (Habitatge, Transparència i Memòria Històrica), que hui són "referència en l'àmbit estatal".

Illueca i la candidata per València a les Corts i coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, amb la candidata de Podem en la coalició Més Gandia i el candidat d'EUPV Nahuel González, s'han reunit amb l'Associació de Jubilats i Pensionistes de la Safor, amb l'Associació Víctimes del Franquisme de Gandia i amb sindicats.

El candidat a la Generalitat ha traslladat les propostes de la coalició a aquests col·lectius, entre elles, "la reforma integral que necessita la nostra sanitat". "Mentre les dretes competeixen per rebaixes fiscals i l'afebliment dels nostres serveis públics, la nostra força proposa el reforç integral del sistema valencià de salut", ha assenyalat Illueca.

El cap de llista d’UP-EU ha qualificat de “necessitat ineludible” l'enfortiment de l'atenció primària, per al que considera que cal augmentar el pressupost de manera progressiva fins que supose, almenys, el 25% del pressupost de la conselleria.

El candidat d’UP-EU a la Generalitat també s'ha referit a la protecció de la salut bucodental. Des del seu punt de vista, encara que ha millorat amb les mesures incloses en la llei de salut, "continua sent una assignatura pendent de la sanitat pública".

Per això, el programa electoral de la coalició contempla nous serveis i estén la cobertura pública al conjunt de la població valenciana de manera gradual, fins a aconseguir la universalitat, amb nous programes dirigits per a les persones majors i la infància, que inclouran la implementació de mesures de prevenció, així com la promoció i assistència.

També et pot interessar

stats