La unitat del partit, la prioritat dels nous líders provincials del PSPV

Carlos Fernández, des de València, i Samuel Falomir, des de Castelló, aposten per integrar els crítics i reforçar el partit en la carrera electoral del 2023

Samuel Falomir, Carlos Bielsa i Alejandro Soler, nous secretaris generals del PSPV a Castelló, València i Alacant
Samuel Falomir, Carlos Bielsa i Alejandro Soler, nous secretaris generals del PSPV a Castelló, València i Alacant / À Punt NTC

Unir el partit. És una de les prioritats per les quals treballaran els nous líders provincials del PSPV escollits aquest diumenge. Així ho han manifestat Carlos Fernández, nou secretari general del partit a València, i Samuel Falomir, homòleg a la província de Castelló. En l’entrevista que han concedit a Les Notícies del matí, els dos han coincidit en assenyalar que cal “cosir definitivament el partit”, en paraules de Fernández, per a afrontar amb garanties de victòria les eleccions del 2023. “No pot ser que el partit continue sense unió”, advertia Falomir.

El responsable del partit a la província de Castelló admetia que al si del PSPV ha faltat “escoltar a la gent que l’altra vegada —en referència a les primàries anteriors— presentava uns altres projectes, que en algunes coses coincidíem, però en altres no, però ha faltat escoltar-los”.

En aquest sentit, ha reconegut que el PSPV de Castelló ha quedat partit en dos després de l’ajustada victòria que aquest diumenge l’ha situat com a líder de la formació en imposar-se, amb el 52,3% dels sufragis, a l’altre candidat, Ernest Blanch, qui optava a la reelecció.

Davant aquesta realitat, Samuel Falomir ha avançat que una de les seues prioritats serà la de “cosir de veritat el partit”. “Necessitem un partit fort”, perquè en cas contrari, i des del seu punt de vista, perillen les opcions de governar.

Major atenció a les comarques

Entre les altres prioritats que es planteja Falomir, ha destacat la de “coordinar millor el tema de les comarques”, perquè, des del seu punt de vista, “cal estar molt més a prop de la militància, és important no perdre el pols de la democràcia”. De fet, en referència a les bases del partit, el nou líder provincial de Castelló, ha assenyalat que el 80% de participació en les primàries celebrades aquest diumenge evidencia “que la militància està activa”.

Per a Carlos Fernández, el candidat de les tres províncies amb la victòria més folgada, que s’ha imposat, amb el 80% dels vots, a l’altra candidata per València, Mercedes Caballero, insistia en la necessitat que tots els sectors del PSPV han d’estar “junts pel mateix objectiu: el de guanyar les eleccions del 2023”.

Sense candidats "oficialistes ni alternatius"

Amb aquesta afirmació, Fernández ha volgut llevar ferro a les interpretacions d’algunes veus, que apunten que la seua victòria suposa posar fi a l’abalisme, és a dir, al sector del PSPV afí a l’exministre José Luis Ábalos. “Jo soc de la família socialista”, ha sentenciat. “En el nostre partit no hi ha candidats oficialistes i alternatius, tots som del mateix partit i quan els militants escullen, hem de treballar tots junts per a guanyar les eleccions de 2023 i defendre la via valenciana”, afegia Fernández.

Per això, el també alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de València, s’ha compromés a “sumar la diversitat del partit” i ha avançat que en el pròxim congrés, del 6 de febrer, s’haurà d’evidenciar aquesta realitat.

Per la seua banda, el nou líder provincial d’Alacant, Alejandro Soler, no ha participat en Les notícies del matí perquè li ho impedien les seues obligacions professionals, a pesar que fonts del partit havien confirmat l’entrevista, en cas que resultara guanyador de les primàries, el passat divendres. 

També et pot interessar

stats