Bielsa s’imposa a Caballero amb vora un 80% dels vots en les primàries socialistes a València

A Alacant Alejandro Soler ha obtingut el 50,7% dels vots i ha derrotat Toni Francés. A Castelló Samuel Falomir ha sumat el 52% i ha superat el candidat a la reelecció Ernest Blanch

Samuel Falomir, Carlos Bielsa i Alejandro Soler, nous secretaris generals del PSPV a Castelló, València i Alacant
Samuel Falomir, Carlos Bielsa i Alejandro Soler, nous secretaris generals del PSPV a Castelló, València i Alacant

Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata (Horta Sud) i vicepresident de la Diputació de València, és el nou secretari general del PSPV-PSOE a la província. La candidatura que encapçala s’ha imposat amb vora un 80% a la de la diputada a les Corts Mercedes Caballero. La participació ha sigut del 69,15%, inferior a la de les altres dues províncies.

Els últims dies la fins ara secretària general dels socialistes a les comarques del centre havia proposat retirar-se i integrar-se en l’equip de Bielsa, una oferta que l’alcalde de Mislata va rebutjar. La derrota de Caballero suposa un dur colp per a l’abalisme, ja que ella era la persona forta d’aquesta família política. 

En les xarxes, Bielsa ha agraït el suport de la militància i ha assegurat: “Hui ha guanyat el municipalisme, el feminisme i la justícia social”. 

Pel que fa a la província de Castelló, el resultat ha estat molt ajustat amb una participació del 81,37%. Samuel Falomir, l’alcalde de l’Alcora, ha derrotat el candidat a la reelecció, el diputat a les Corts Ernest Blanch, per només 93 vots, amb el 52,3% dels sufragis.

Falomir ha assegurat que serà el secretari general "de tota la militància socialista de la província de Castelló".

A la província d’Alacant el diputat al Congrés Alejandro Soler ha donat la sorpresa de la nit i ha obtingut el  50,64% dels vots, 145 més que l'alcalde d'Alcoi i diputat provincial Toni Francés, considerat el candidat oficialista. La diferència entre les dues candidatures ha sigut la més estreta de la jornada electoral. A les comarques del sud la participació s'ha situat en el 79,32%.

El secretari general del PSPV-PSOE ha expressat el seu agraïment a la militància socialista per ser un "exemple de participació i democràcia" i ha posat l'accent en la importància de la unitat al si del partit una vegada ha acabat aquest procés electoral.

També et pot interessar

stats