Unides Podem debat el canvi de síndica dijous, mentre que Davó espera el recurs contra la seua destitució

El partit morat assegura que hi ha un "canvi de disposició" per part de l'actual síndica, que alhora demana "reconduir-ne la situació".

Amb samarreta blanca, l'actual síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, en una imatge d'arxiu
Amb samarreta blanca, l'actual síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Grup d'Unides Podem a les Corts es reuneix finalment dijous, 28 de gener, per a prendre una decisió sobre el relleu de Naiara Davó com a portaveu de la formació, i la substitució per la coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, en la línia del que va decidir per majoria el consell ciutadà del partit morat fa unes setmanes. Així ho ha acordat aquest dimarts la direcció d'Unides Podem, la coalició parlamentària que integren Podem i Esquerra Unida.

Mentrestant, Davó continua a l'espera del recurs d'impugnació contra la votació de la destitució que va presentar ella mateixa, junt amb altres diputats afins, a la comissió de garanties de la formació que lidera Lima.

Segons fonts de Podem, la reunió d'aquest dimarts ha transcorregut amb normalitat, bon to i un "canvi de disposició" per part de la síndica fins ara. Ambdues parts s'han convocat per a dijous, junt amb els altres sis diputats, amb dos punts del dia: "La tramitació del canvi de portaveu" i l'organització del pròxim ple. Segons el que es va acordar en el consell ciutadà de Podem, Davó passaria a ocupar el càrrec de portaveu adjunta de la coalició al parlament valencià.

Qui fins ara era síndica creu, així i tot, que encara hi ha temps per a "reconduir la situació i garantir la unitat" que van manar les persones inscrites en la formació "i que hi ha hagut fins ara". Una voluntat –ha dit– que ha traslladat a la direcció del grup i que "sembla que ha sigut ben rebuda". Qui encara és síndica assegura estar "diversos dies dialogant i treballant" en aquesta qüestió amb el conjunt de dirigents de l'organització perquè "tornen els consensos i els acords" a l'espai polític d'Unides Podem.

El 20 de juny Pilar Lima es va imposar a la candidatura de Davó en un ajustat procés de primàries internes per a liderar Podem, només per 38 vots de diferència.

També et pot interessar

stats