El Consell Ciutadà de Podem tria Pilar Lima nova síndica en substitució de Naiara Davó

La majoria de diputades de la formació i un terç de l'executiva demanaran que s'impugne la votació.

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, a les Corts

El Consell Ciutadà de Podem ha elegit la coordinadora autonòmica, Pilar Lima, com a nova síndica de la formació a les Corts. Naiara Davó, qui actualment ocupa el càrrec, passaria a ser portaveu adjunta del partit al Parlament valencià.

L'organisme de representació de la militància, amb un total de 42 consellers i conselleres, ha donat llum verda a la proposta de la direcció de Podem amb 27 vots a favor, 2 abstencions i 14 persones que han decidit no participar en la votació perquè consideren que ha de ser impugnada en no estar en l'orde del dia.

En aquesta línia, fonts de la formació morada han avançat a À Punt Notícies que un terç de l'executiva i una majoria de les diputades de Podem també exigirà que s'impugne la votació i que es tornen a posar les urnes a través d'una consulta ciutadana.

La fins ara síndica del grup parlamentari d'Unides Podem, Naiara Davó, ha afirmat després del nomenament de Lima que “obrir una guerra interna en aquest moment debilita i resta forces a la formació, que ha d’estar centrada en la lluita contra la pandèmia”.

Set mesos després del procés de primàries internes que va guanyar Lima per 38 vots de diferència amb la llista de Davó, la votació favorable del Consell Ciutadà enceta el procés de relleu de l'actual síndica per la coordinadora autonòmica.

L'elecció de Lima es traslladarà el dilluns vinent a la direcció de la coalició Unides Podem, òrgan de coordinació i direcció política del grup parlamentari conformat per Podem i Esquerra Unida.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ja ha agraït Naiara Davó la seua feina com a síndica i ha donat la benvinguda a la sindicatura a Pilar Lima. Dalmau ha posat l’accent en la importància del diàleg i el consens i ha afirmat que cal “seguir fidels” al projecte de Podem i del Botànic.

El Consell Ciutadà Valencià també ha presentat els plans de treball semestrals i els pressupostos de 2021, que tenen com a prioritat el reforç de la sanitat pública, ampliar els drets laborals i socials i posar l'economia “al servei de la gent”. A més, Podem busca ampliar la confluència amb forces polítiques pel canvi en un horitzó republicà.

També et pot interessar

stats