200 persones marxen de Vinaròs a Sant Carles de la Ràpita per a reivindicar l'1 d'Octubre

L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat dues caminades més des de Catalunya Nord i la Franja cap al Principat

Eixida de la Marxa Centre des de Vinaròs
Eixida de la Marxa Centre des de Vinaròs / Assemblea Nacional Catalana

Més de 200 persones han eixit des de Vinaròs (Baix Maestrat) aquest dissabte a les 2 de la vesprada cap a la localitat catalana de Sant Carles de la Ràpita, a 21 quilòmetres de distància, per a reivindicar el referèndum de l'1 d'Octubre. Aquesta és una de les tres marxes a peu que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) com a continuació de la celebració de la Diada de Catalunya de l'11 de setembre.

Les caminades s'originen des del País Valencià, la Franja de Ponent i Catalunya Nord cap al Principat i finalitzen amb un acte polític amb música, projecció de vídeos de l'1 i el 3 d'octubre de 2017 i intervencions d'entitats que donen suport a la mobilització i a les persones represaliades.

D'aquesta manera, l'ANC busca reconéixer el paper dels "Països Catalans" en l'adquisició i repartiment de les urnes fetes servir durant la votació alhora que celebra la "victòria de l'1 d'Octubre sobre l'estat espanyol" tot i la "brutal repressió".

Les concentracions per l'aniversari de l'1 d'Octubre han deixat ja quatre menors detinguts i tres policies amb ferides lleus. Als detinguts se'ls acusa de desordres, manifestació il·lícita i danys, especialment per cremar contenidors i tombar-los pel carrer. La protesta, pel centre de Barcelona, va ser convocada pels Comités de Defensa de la República sota el lema "alliberem el territori". 

També et pot interessar

stats