Una taula de diàleg, una llei de plurilingüisme i la gestió de l’Ingrés Mínim: els pactes de Sánchez i Aragonés

El president català també aconsegueix el finançament per a un centre tecnològic per a produir xips

Aragonés i Sánchez accedeixen a la gal·leria gòtica del Palau de la Generalitat abans de la reunió que han tingut aquest dijous
Aragonés i Sánchez accedeixen a la gal·leria gòtica del Palau de la Generalitat abans de la reunió que han tingut aquest dijous / Quique García (Efe)

Una taula de diàleg per a principi d’any, una llei de plurilingüisme i un Ingrés Mínim Vital (IMV) gestionat per l’administració autonòmica. Són alguns dels punts que han acordat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat catalana, Pere Aragonés, en la reunió d’hora i quart que han mantingut aquest dijous.

En definitiva, i segons han resumit fonts dels dos executius, els cinc acords tancats són premisses que evidencien "la ferma voluntat de continuar avançant en benefici del conjunt de ciutadans".

La convocatòria d'una pròxima reunió de la taula de diàleg en el primer trimestre de 2024, així com l'aprovació d'una llei orgànica del plurilingüisme, orientada a garantir el dret de la ciutadania a dirigir-se a l'Administració General de l'Estat en llengües cooficials, són dos dels aspectes que han acordat els dos responsables polítics.

Així mateix, en tercer lloc, han acordat el traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital a l’administració catalana, una cessió que aprovarà el Consell de Ministres de dimecres. D’altra banda, el quart dels acords que ha eixit de la reunió de Sánchez i Aragonés és el d’impulsar i finançar un centre tecnològic de producció de xips (Innofab) en territori català.

Finalment, el cinqué dels acords es basa a desenvolupar, dins d’uns dies, a partir de gener, un calendari per a avançar en el traspàs dels trens de Rodalies, un dels compromisos assumits pel PSOE per a garantir-se el suport de les formacions nacionalistes catalanes a la investidura de Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats