Una diputada de Vox qualifica de “malalta crònica” Elizabeth Duval (Sumar) pel seu tractament hormonal

Andrea Fernández (PSOE) li ha preguntat si també la considera a ella una malalta pel fet de prendre diàriament la píndola anticonceptiva 

María Ruiz, diputada de Vox per Madrid i Elizabeth Duval, portaveu de Sumar en matèria de feminisme, igualtat i drets i llibertats LGTBIQ+ / Efe

La llei trans ha enfrontat aquest dilluns representants de Vox i Sumar que han protagonitzat un acalorat debat en el qual la diputada María Ruiz (Vox), ha qualificat de "malalta crònica" la portaveu de Sumar, Elizabeth Duval, pel tractament hormonal que rep com a dona trans. Ha sigut durant el debat electoral celebrat aquest dilluns per l'Agència EFE a Madrid, centrat en les polítiques d'igualtat, on han participat representants del PSOE, PP, Vox i Sumar, i en el qual s'han abordat les polítiques LGTBI.

La portaveu de Vox ha avançat que si governen la seua formació derogarà la llei trans i ha expressat la seua preocupació pel futur dels xiquets i menors que decideixen hormonar-se i "convertir-se en malalts crònics per a tota la vida".

En aquest punt del debat, la portaveu de Sumar en matèria de feminisme, igualtat i drets i llibertats LGTBI, Elizabeth Duval, li ha preguntat si la considera a ella una malalta crònica. "Si ha de medicar-se constantment, igual sí", ha respost la representant de Vox que posteriorment ha admés que "no és una malaltia", però sí un problema, ja que estar medicat constantment "és negatiu per a la salut".

La secretària d'Igualtat del PSOE, Andrea Fernández, ha qualificat de "violenta" aquesta manifestació i li ha preguntat si també la considera a ella una malalta crònica, pel fet que pren diàriament la píndola anticonceptiva per a no quedar-se embarassada.

Des del PP, la senadora i portaveu en comissions d'Igualtat, Violència de Gènere i Drets Socials, Patricia Rodríguez, ha criticat la llei trans, de la qual ha dit que ha sigut aprovada d'urgència i sense escoltar tots els experts implicats, i ha avançat que el seu partit aprovarà la seua pròpia legislació.

Duval, per part seua, ha volgut rebatre el que al seu judici són falsedats i faules difoses al voltant d’aquesta llei i ha assegurat que és mentida que haja de provocar hormonació massiva o mutilació genital dels menors. Ha recordat, en aquest sentit, que la competència en matèria de Sanitat és de les autonomies i que en la Comunitat de Madrid va ser Cristina Cifuentes la que va portar avant una llei trans.

A través de Twitter, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha mostrat tot el seu suport a Duval i ha garantit que no permetran que avancen els discursos d'odi: "Som un país divers, plural i estem orgulloses que els drets LGTBI continuen avançant. No ens frenaran", ha manifestat.

"És absolutament vergonyós. Tot el suport", ha assenyalat en la mateixa xarxa social el número 4 de la coalició per Madrid, Íñigo Errejón.

També et pot interessar

stats