Ucraïna demana a Espanya ajuda naval i més munició d'artilleria

El ministre ucraïnés de Defensa ha agraït el suport tant militar com humanitari des que va començar la guerra amb Rússia

Robles es reuneix amb el ministre de Defensa ucraïnés, Oleksii Reznikov
Robles es reuneix amb el ministre de Defensa ucraïnés, Oleksí Réznikov / J. J. Guillén (Efe)

El ministre ucraïnés de Defensa, Oleksí Réznikov, ha demanat aquest dimecres a Espanya ajuda naval, especialment contra mines, i més munició per a artilleria, en concret dels calibres 155 i 105. Ho ha manifestat el mateix ministre en roda de premsa juntament amb la titular espanyola de Defensa, Margarita Robles, en la qual, a més, ha agraït al país la seua ajuda tant militar com humanitària des que va començar la guerra amb Rússia.

Després de ser rebut amb honors per unitats dels tres exèrcits a les quals ha passat revista juntament amb Robles, Réznikov ha participat amb les dues delegacions en una trobada de treball abans de comparéixer davant dels mitjans de comunicació.

Ha arribat dies abans que Espanya envie els sis carros de combat Leopard, que al final d'aquest mes, com ha recalcat Réznikov, estaran "rugint amb accent espanyol" en territori ucraïnés.

Réznikov ha explicat que un dels seus objectius és establir un trànsit marítim segur gràcies a la "desocupació" dels territoris situats entre el mar Negre i el mar d'Azov; i també el “desminatge” de les aigües marines. Per a això, acompanyat pel seu cap de l'Armada en la visita a Espanya, ha destacat l'experiència de la Marina espanyola —"una de les millors del món"— i ha explicat que Ucraïna necessita materials com a vaixells, drons, armes personals o míssils.

A més, ha revelat que Espanya va enviar a Ucraïna míssils, fonamentals per a dissuadir Rússia. De fet, ha recordat l'enfonsament del creuer Moskva per part de l'exèrcit ucraïnés i fins i tot ha fet broma oferint fer de guia per a excursions de busseig per a visitar les seues restes en el fons del mar Negre.

També et pot interessar

stats