Txema Guijarro (Unides Podem): "Ara mateix no existeix negociació formal amb el PSOE"

14 min.

"Ara mateix no hi ha negociació amb el PSOE [per a la configuració del govern a Espanya]. Hi ha un diàleg a través dels mitjans de comunicació però no s'ha convocat una negociació formal, com hauríem esperat". Així de contundent s'ha mostrat als micròfons d'À Punt el secretari d’anàlisi electoral i diputat al Congrés per Alacant d'Unides Podem, Txema Guijarro, sobre l'estat dels contactes amb el partit socialista. 

En una entrevista a Les notícies del matí Guijarro ha lamentat que s'estiga centrant el debat públic en el repartiment de càrrecs i no en els programa. Amb tot, ha considerat "estúpid" dissociar les línies d'acció política dels equips humans que els desenvoluparan. I ha destacat la importància d'una hipotètica vicepresidència per a Unides Podem –una de les demandes que s'associen als punts de fricció cap a l'acord– per a assegurar-ne el compliment. 

En aquest sentit, ha recordat que malgrat existir una coincidència programàtica en molts punts "el problema que tenim amb el PSOE no és tant per allò que diuen com per allò que fan finalment". 

Guijarro s'ha mostrat sorprés per la dificultat de repetir un govern del Botànic a Espanya. "Estic dessitjant preguntar-li-ho a Pedro Sánchez," ha dit. Al mateix temps ha compartit les seues sospites sobre les presumptes pressions que "els poders fàctics" estarien fent per a boicotejar un acord de govern amb la formació morada en benefici d'un govern de centre a La Moncloa. 

Amb tot, el líder de la formació morada per Alacant s'ha mostrat optimista amb el desenllaç de la situació. Entén que "a més de la necessitat de vots del PSOE per a la investidura entre l'electorat socialista hi ha la voluntat de desenvolupar polítiques de progrés".

stats