Joan Baldoví: “Pedro Sánchez ha d’arribar a un acord amb Podem”

12 min.

Un atzucac, un carreró sense eixida. Així descriu el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, la situació en què es troben les negociacions de cara a la investidura i la formació de govern a Espanya. En Les notícies del matí, Baldoví ha assegurat que “Pedro Sánchez ha d’arribar a un acord amb Podem” i que si arriba el dia de la investidura sense haver rebut cap resposta a les demandes valencianes “no es podrà donar el vot a Sánchez”.

El diputat s’ha penedit de la situació “entre l’espasa i la paret” en què, segons ha assegurat, el PSOE està posant a formacions com la seua, preguntant-se “per què el pacte ha sigut possible a la Comunitat Valenciana i no a Madrid”. En aquest sentit, Baldoví pensa que “quan no es té la majoria s’ha d’arribar a acords” i que els socialistes “haurien de tindre la meitat de la generositat que la resta que va donar suport a la moció de censura”.

Baldoví creu que la investidura podria produir-se el pròxim 9 de juliol i ha avançat que Compromís només donarà suport a Sánchez “sempre que hi haja un acord”. Sobre l’estat de les negociacions, el diputat ha assegurat que va tindre una reunió fa dos setmanes i que s’hi va quedar que s’organitzaria una segona trobada, que de moment no s’ha produït. “És més bonic governar a soles però els comptes no ixen”, ha conclòs.

stats