El TSJCV desestima el recurs del Consell contra la Diputació d'Alacant pels Fons de Cooperació

L'òrgan judicial considera que la Generalitat no pot suplantar i interferir en les competències de les diputacions

Façana del TSJCV
Façana del TSJCV / Europa Press

El tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs interposat per la Generalitat contra la suspensió de l’acord que obligava la Diputació d’Alacant a aportar tretze milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal.

Segons ha informat la institució provincial, l'òrgan judicial considera que la Generalitat no pot suplantar i interferir en les competències de les diputacions. És per això que "el TSJCV torna a donar la raó a la Diputació enfront de la imposició de la Generalitat amb el Fons de Cooperació".

El diputat d'Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha celebrat “aquesta nova resolució del TSJ, que salva una vegada més els municipis alacantins més vulnerables de les arpes del tripartit d'esquerres que està governant la Generalitat, d'esquena als interessos del ciutadà del carrer i en perjudici de l'interés general”.

Per tot això, el TSJ considera de nou que el que està en joc “és el legítim interés a preservar l'autonomia de la Diputació a gestionar els seus recursos dins del marc legal que li confereix unes determinades atribucions”.

La Diputació d'Alacant considera que l'obligatorietat que pretenia exercir el Consell perquè participara en el pla inversor autonòmic vulnerava la Constitució i l'autonomia de les institucions provincials, per la qual cosa el TSJ va determinar la suspensió cautelar d'aquesta acció, segons reflectia l'anterior acte del passat mes de desembre de 2022.

També et pot interessar

stats