El TSJCV confirma la majoria absoluta de Compromís a Alcalalí i desbloqueja la Diputació d'Alacant

L'alt tribunal estima el recurs de la coalició i els reconeix el cinqué regidor a l'Ajuntament, cosa que permetrà conformar la corporació provincial

Integrants de la coalició Compromís per Alcalalí
Integrants de la coalició Compromís per Alcalalí / Facebook

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs formulat per Compromís - Acord Per Guanyar a Alcalalí contra la decisió de la Junta Electoral de Dénia. La sentència, que no es pot recórrer i s'ha fet pública aquest dimecres, els reconeix un cinqué regidor en l'ajuntament d'aquest municipi de la Marina Alta després d'assignar-los un total de 296 vots en les eleccions municipals del 28M i no els 248 que arreplegaven les actes.

La decisió de l'alt tribunal comporta que la candidatura valencianista obté un regidor electe més després de llevar-li'l al PP, que passa de tindre quatre en el recompte provisional a tres. Alcalalí Decideix manté el seu regidor i, per tant Compromís es queda amb majoria absoluta a la població. Una vegada desencallat el repartiment de representants en el govern municipal ja pot constituir-se el consistori, que encara estava pendent. I això facilita el camí per a conformar finalment la Diputació d'Alacant, també en suspens fins ara.

La resolució derivada del recurs de Compromís - Acord Per Guanyar confirma l'existència d'un error en l'acta d'una mesa electoral situada en l'entitat menor Llosa de Camacho, que reflectia que aquesta formació havia obtingut 20 vots, i el PP, 68, quan el resultat era precisament l'invers: Acord Per Guanyar, 68 sufragis; i els populars, 20. Així ho acrediten tant les dues actes d'escrutini de la taula afectada com una certificació emesa amb posterioritat, el 7 de juny, pel secretari-interventor de l'Ajuntament d'Alcalalí, després que els membres mateixos de la mesa electoral advertiren de l'error en sengles escrits.

Per tant, el TSJCV resol anul·lar l'acord de la Junta Electoral de Zona de Dénia, que havia desestimat la reclamació de Compromís - Acord Per Guanyar, i declara que la proclamació d'electes a Alcalalí ha d'ajustar-se al resultat ara corregit.

Des de Compromís han celebrat el veredicte de l'alt tribunal valencià, que permetrà la seua representant, Yolanda Molina, ostentar l'alcaldia amb majoria absoluta. "Ha guanyat la democràcia, la qual cosa va decidir el poble el 28 de maig. Ens posem a treballar ja en el futur govern de l'Alcalalí, que serà una realitat en les pròximes hores", ha emfatitzat Molina.

També et pot interessar

stats