El TSJ dona deu dies a la Generalitat de Catalunya per a implantar el 25% de castellà en les aules

En la seua resolució, que pot ser recorreguda, la lletrada decreta la fermesa de la sentència que el tribunal va dictar al desembre de 2020

Escola Turó del Drac de Canet de Mar
Escola Turó del Drac de Canet de Mar / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma la sentència que imposa un 25% de classes en castellà a les escoles catalanes i ha donat un termini de deu dies a la Generalitat de Catalunya perquè comence a aplicar-la.

En la seua resolució, que pot ser recorreguda, la lletrada de la sala contenciosa del TSJC decreta la fermesa de la sentència que el tribunal va dictar al desembre de 2020, una vegada el Suprem ha decidit no admetre a tràmit el recurs de cassació interposat per la Generalitat contra la part dispositiva.

La sentència ordena a la Generalitat a garantir que el castellà siga llengua vehicular, com a mínim, en el 25% de les matèries de les escoles de Catalunya, encara que el govern català ja ha anunciat que no introduirà cap canvi en el model d'immersió lingüística.

A més, demana al govern nacionalista que, també en aquest termini de deu dies, indique quin és l'òrgan responsable de donar compliment a la resolució de l'alt tribunal català.

També et pot interessar

stats