El Tribunal Suprem anul·la part del reial decret que limita la publicitat en el joc i les apostes en línia

Considera que determinades limitacions o prohibicions establides en la norma estatal "manquen de la necessària cobertura legal"

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / Carlos Luján (Europa Press)

El Tribunal Suprem ha anul·lat diversos articles del reial decret 958/2020 de comunicacions comercials de les activitats del joc que limita la publicitat del joc i les apostes en línia en entendre que "determinades limitacions o prohibicions establides en la norma reglamentària manquen de la necessària cobertura legal".

En concret, l'alt tribunal ha anul·lat els articles 13, en els seus apartats 1 i 3, relatius a les activitats de promoció dirigides a nous clients; l'article 15, sobre l'aparició en la publicitat de personatges famosos; i l'article 23, apartat 1, que estableix una prohibició generalitzada per a la difusió de comunicacions comercials a través de serveis de la societat de la informació.

També ha anul·lat l'article 25.3, sobre la publicitat del joc en plataformes d'intercanvi de vídeos; i l'article 26, en els seus apartats 2 i 3, pels quals es limita la possibilitat de dur a terme la publicitat a través de xarxes socials.

Els magistrats de la sala contenciosa administrativa han adoptat aquesta decisió en estimar de manera parcial el recurs que va presentar l'Associació Espanyola de Joc Digital contra el text aprovat el novembre del 2020, quan Alberto Garzón estava al capdavant del Ministeri de Consum. En aquest sentit, han desestimat el recurs respecte d'altres preceptes reglamentaris per entendre que tenen suficient cobertura legal i les limitacions establides són proporcionals.

També et pot interessar

stats