El govern prohibeix la publicitat del joc en tots els mitjans, excepte en televisió de matinada

Garzón anuncia mesures per a mitigar els costos a les pimes i els consumidors pels serveis no prestats a causa de l’estat d’alarma.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, aquest dimecres
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, aquest dimecres / À Punt NTC

El Govern d’Espanya ha prohibit la publicitat dels jocs en línia i de les apostes en qualsevol suport i durant tot el dia, excepte en la televisió, on estarà permesa entre la una i les cinc de la matinada. Ho ha anunciat el ministre de Consum, Alberto Garzón, com a “mesura per a preservar la salut pública” per l’augment del consum a causa del confinament de les famílies en els domicilis.

Així mateix, Garzón ha explicat que el govern ha aprovat un paquet de mesures per a mitigar els costos en les xicotetes i mitjanes empreses i també en consumidors pels serveis no prestats des de la declaració de l’estat d’alarma. Així, les persones que hagen comprat un servei que no s’ha pogut satisfer podran tindre un reembossament complet de la quantitat pagada.

En el cas dels contractes que tenen una continuïtat, per exemple, un gimnàs o una acadèmia, s’han establit procediments “per a garantir que els serveis que no s’han pogut utilitzar puguen satisfer-se amb posterioritat o es retornen els diners del que no s’ha executat”, ha afegit.

Així mateix, en el cas dels viatges combinats que s’han contractat i no s’ha gaudit, Garzón ha assenyalat que les agències hauran d’oferir un bo a l’usuari que tindrà una aplicació d’un any, i si no s’ha utilitzat, s’haurà de retornar la quantitat pagada.

Les funeràries no poden apujar els preus

Les funeràries no poden apujar els preus

D’altra banda, el govern espanyol també ha aprovat una norma per a mantindre els preus de les funeràries vigents el 14 de març i “evitar moviments especulatius”, com els que s’ha produït en aquest sector amb alguns augments en els serveis funeraris.

El ministre de Consum també ha informat que s’ha ampliat la moratòria hipotecària als crèdits al consum perquè “les persones que estan en vulnerabilitat poden deixar de pagar els seus deutes durant un termini de tres mesos”.

Illa: “Estem en fase d’estabilització, però hem de ser prudents”

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa ha destacat “l’estabilització de la pandèmia a l’Estat. En el moment immediatament després del decret de l’estat d’alarma la taxa de creixement de contagis era del 20%, la setmana posterior era del 12% i ara està al voltant del 85%”. “Cal confirmar la tendència a l’estabilització de la pandèmia, tot i que hem de ser prudents; hem de superar el pic de la pandèmia com a primera fase, per entrar a la segona d’estabilització i finalment la tercera d’erradicació de la Covid-19”.

El ministre també ha destacat “que les mesures adoptades estan funcionant” i ha agraït la tasca de la ciutadania en el seu compliment tot i la seua duresa i també la tasca que estan fent els professionals sanitaris durant aquesta crisi. Illa també ha anunciat que compareixerà aquest dijous en la comissió de sanitat del Congrés per a actualitzar tota la informació i que segueix l’aprovisionament de material per als professionals sanitaris.

També et pot interessar

stats