Podem tria Pau Vivas com a número dos i un portaveu de cada província per reforçar la presència territorial

La direcció del partit s’ha reunit per a votar la nova executiva, que portarà el dia a dia del partit

Reunió de la directiva de Podem
Reunió de la directiva de Podem / Podem

La coordinadora general de Podem, María Teresa Pérez, ha decidit aquest divendres situar en la nova executiva de la formació com a número dos Pau Vivas, secretari d'organització, i un perfil de cada província com a portaveus territorials per a “reforçar la seua presència sobre el terreny i tractar amb més profunditat les particularitats de cada zona”.

La direcció de Podem s'ha reunit hui per primera vegada en la nova etapa després de l'assemblea ciutadana que va votar en primàries durant el mes de gener i aquest Consell Ciutadà Valencià és el competent per a votar una nova executiva, anomenada Consell de Coordinació, que portarà el dia a dia del partit. Així, els portaveus seran l'exdiputada estatal Marisa Saavedra per Castelló, el nou secretari de cercles i participació Carlos Monsonís per València, i l'actual regidora de Sant Vicent del Raspeig Natalia Jerez per Alacant, que passarà a portar també la secretaria d'acció institucional i discurs.

Per a completar la composició de la direcció, l'exregidor d'Alzira que es va presentar com a rival a la coordinació, Agustín Pérez, portarà l'àrea d'educació i universitats, mentre que l'altra candidata a la coordinació, Arantxa Torres, ha rebutjat de moment ocupar cap responsabilitat davant de l'oferta d'integració per part de María Teresa Pérez, informa el partit en un comunicat.

En l'informe polític que ha emés el Consell, ha agraït la participació de la militància i s'ha centrat en quatre temes: l'accés a l'habitatge, les protestes del sector primari, el genocidi d'Israel sobre Palestina, i els retrocessos en matèria d'igualtat que està aprovant PP i Vox.

Sobre les dificultats en l'accés a l'habitatge digne, la dirigent morada ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és la que més apuja el preu del lloguer en un any, fins a un 21%, i ha recalcat que “cal obligar el PP a complir la llei”, raó per la qual considera “necessària” una gran mobilització social, juntament amb l'acció dels sindicats d'inquilins, “perquè s'intervinga d'una vegada un mercat immobiliari cada dia més inhumà”.

Respecte a les protestes dels agricultors valencians, Pérez ha assenyalat que les solucions han de passar per una gestió més eficient i sostenible de l'aigua i per defensar la sobirania valenciana a Espanya i a Europa, enfront de “les macroempreses de l’agronegoci” i garantir la seguretat alimentària. Per això, ha exigit al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que aplique la llei de cadena alimentària que inclou la prohibició de la venda a pèrdues.

D’altra banda, ha convocat el 25 de febrer a la militància a acudir a la manifestació per a “exigir la fi del genocidi que Israel està cometent sobre la població palestina”, assenyalant que el PSOE i Sumar tenen una “batalla pel postureig i les fotos”, però no prenen accions concretes per a frenar el que considera una barbàrie.

També et pot interessar

stats