Els tres hospitals de dia de salut mental per a menors tindran 30 places cada un i obriran enguany

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, recorda també a les Corts que s'han ampliat fins a 256 les places de totes les categories de salut mental repartides entre els departaments de salut

Miguel Minguez, aquest dimecres, a les Corts
Miguel Mínguez, aquest dimecres, a les Corts / Inma Caballer (Corts)

La Conselleria de Sanitat posarà en marxa els tres hospitals de dia de salut mental anunciats per a xiquets i adolescents amb 30 places cada un d'ells a les províncies d'Alacant, Castelló i València. Els hospitals estaran en funcionament abans de final d'any. Així ho ha detallat el nou conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, durant la seua compareixença al ple de les Corts per a informar de les línies generals de la política que durà a terme el seu departament.

Mínguez ha recordat que la pandèmia ha situat la salut mental en el centre de l'agenda del sistema valencià de salut i, entre les actuacions previstes per la Conselleria que dirigeix, està prioritzant la salut mental en el pla d'increment de places en la plantilla de Sanitat.

D'aquesta forma, s'han ampliat fins a 256 les places de totes les categories de salut mental repartides entre els departaments de salut amb criteris d'equitat territorial i de població.

En l'àmbit de l'atenció infantil i adolescent, Sanitat i Educació estan treballant conjuntament per a millorar la coordinació i la detecció de problemes de salut mental en l'àmbit escolar, i han format equips de treball conjunts per a desenvolupar protocols que servisquen per a millorar la capacitat de reacció, detecció i atenció dels problemes que puguen patir els menors.

En paral·lel, la Conselleria treballa en iniciatives com el desenvolupament d'un pla d'ocupació per a persones joves amb malalties mentals greus, en el marc del Pla Ariadna, que compta amb finançament de fons europeus. Aquestes actuacions es complementen amb la tasca que desenvolupa el Comissionat de la Presidència per al Pla d'Acció de Salut Mental.

També et pot interessar

stats