Transició Ecològica proposa destinar part del 0,7% de l’IRPF a finalitats mediambientals

Isaura Navarro considera que aquest pas pot ajudar a defendre el medi natural, protegir el territori i actuar front l’emergència climàtica

Transició Ecològica proposa destinar un percentatge de l’IRPF i l’Impost sobre Societats a fins de caràcter mediambiental
Transició Ecològica proposa destinar un percentatge de l’IRPF i l’impost sobre societats a finalitats de caràcter mediambiental / GVA

La Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, dirigida per Isaura Navarro, ha donat el vistiplau a la proposta d’Acció Ecologista Agró de destinar un percentatge de la càrrega al tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF a finalitats de caràcter mediambiental. 

A la proposta, exposada al Consell Assessor i de Participació del Medi Ambient (CAPMA) aquest dilluns de vesprada, la conselleria ha sumat l’impost sobre societats. El motiu és que suposa comptar també amb una aportació per part del món empresarial en la lluita contra el canvi climàtic, "perquè els reptes climàtics necessiten tots els esforços i recursos per a fer-los front", ha afirmat Navarro.

L'objectiu és incloure les activitats mediambientals com a programes finançables perquè la situació de canvi climàtic "necessita inversió en recursos en mitigació i adaptació" com fa l'administració, però també finançament per part de "les entitats que es preocupen per aquestes tasques", ha destacat la consellera.

La titular de Transició Ecològica ha insistit que és important per a la ciutadania ser conscients que en eixa aportació del 0,7% es destine també part al medi natural, a la recuperació de la biodiversitat, a protegir el territori i actuar enfront de l’emergència climàtica.

De fet, la normativa estatal inclou entre les finalitats de caràcter social les activitats realitzades per associacions d'utilitat pública encaminades a la defensa del medi natural i la biodiversitat, l'ús sostenible dels recursos naturals i la prevenció de la contaminació i del canvi climàtic.

També et pot interessar

stats