Torra exigeix per carta a Sánchez i la Fiscalia la llibertat dels polítics empresonats

El govern de Catalunya ha advertit que si no s’atén la petició realitzada per un grup de treball de l'ONU, emprendran accions legals.

Quim Torra exigeix l'alliberament del polítics presos
Quim Torra exigeix l'alliberament del polítics presos / Toni Albir

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha instat aquest divendres el president del govern, Pedro Sánchez, i la Fiscalia General de l'Estat a atendre el document que ha redactat un grup de treball de l'ONU que qualifica “d'arbitrària” la privació de llibertat dels líders independentistes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest grup de treball, que depén del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, considera en el seu document que la presó preventiva dels tres independentistes vulnera els drets humans i demana al govern espanyol que els pose en llibertat.

El govern català ha mantingut aquest divendres una reunió extraordinària per a aprovar un únic acord, que reclama complir la resolució d'aquest grup de treball. Fent referència a l’informe, Torra ha exigit a Sánchez i a la Fiscalia la posada en llibertat dels "presos polítics" i una "indemnització" per a ells.

El president de la Generalitat de Catalunya ja ha  enviat una carta a Sánchez en què consta l'acord adoptat pel govern català, que també s'enviarà a la Fiscalia, que assumeix la resolució internacional i reivindica la posada en llibertat de tots els presos jutjats pel procés.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat en una roda de premsa que Sánchez "té l'obligació de donar resposta a allò que demana el grup de treball" i ha advertit que, si no es compleix, el govern ho "denunciarà en tots els llocs" i impulsarà les "accions polítiques i legals" que facen falta perquè siga efectiva aquesta resolució internacional.

També et pot interessar

stats