Toni Pérez, elegit nou president de la Diputació d'Alacant

El també alcalde de Benidorm, del PP, promet ser "reivindicatiu allà on faça falta" amb la defensa de l'aigua i el turisme com a prioritats

Toni Pérez agafa la vara de comandament a la Diputació d'Alacant
Toni Pérez agafa la vara de comandament a la Diputació d'Alacant / Joaquín P. Reina (Europa Press)

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha sigut elegit aquest divendres nou president de la Diputació d'Alacant, en el ple de constitució de la corporació resultant de les eleccions municipals del passat 28 de maig. El regidor i diputat del PP és el sisé president seguit d'aquest partit des de 1995. Durant la sessió d'investidura i de presa de possessió dels 31 diputats que formaran la institució provincial en els quatre anys pròxims, Pérez ha promés tindre "mà estesa" amb les altres administracions i ha situat com a prioritats la defensa de l'aigua i del turisme.

La designació al capdavant de la Diputació d'Alacant del regidor popular, que ha assegurat ser "reivindicatiu allà on faça falta", s'ha produït amb el suport dels setze diputats del PP, que té majoria absoluta a la cambra. El candidat del PSPV, Vicente Arques, ha sumat els tretze vots de la bancada socialista; l'únic diputat de Compromís, Ximo Perles, s'ha votat a ell mateix; mentre que la representant de Vox, Gema Alemán, solament ha aconseguit el seu propi vot. Al ple de constitució han assistit 450 convidats, entre ells el president de la Generalitat i predecessor de Pérez, Carlos Mazón; la vicepresidenta segona de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Serveis Socials i Habitatge, Susana Camarero; els consellers José Antonio Rovira i Nuria Montes, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

El nou president de l'ens provincial ha ressaltat que continuaran amb les "bones i encertades polítiques" de l'anterior equip de govern i ha afirmat que pararan atenció als pobles més xicotets, amb inversions i posant el focus en el turisme. A més, ha destacat la "permanent reivindicació" de les tradicions alacantines amb l'objectiu que la província d'Alacant estiga "més i millor posicionada". "La Diputació és de tots i per a tots, al servei de la província, i ara amb el suport ferm i inequívoc de la Generalitat, amb Carlos Mazón com a president", ha proclamat.

Sisé president seguit del PP

De 55 anys, Toni Pérez és el sisé polític del PP que presideix la Diputació d'Alacant de forma consecutiva després de Julio de España (1995-2003), José Joaquín Ripoll (2003-2011), Luisa Pastor (2011-2015), César Sánchez (2015-2019) i Carlos Mazón (2019-2023). Abans, aquest càrrec l'ocuparen els socialistes Antonio Fernández Valenzuela (1983-1991) i Antonio Mira-Perceval (1991-1995), i també el popular i posterior alcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi (1979-1983).

Toni Pérez (Benidorm, 1968) és llicenciat en Relacions Laborals per la Universitat d'Alacant i regidor electe pel PP a l'Ajuntament de Benidorm des de 1995. Va ser portaveu en l'oposició entre 2009 i 2015 i alcalde des d'aquell any, una activitat que compagina amb la presidència del PP a la província alacantina des de juny de 2021.

També et pot interessar

stats