Toni Gaspar és enguany el pregoner del Corpus

La Diputació de València participa en diversos actes de la popular festivitat amb motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu

El president de la Diputació de València en funcions, Toni Gaspar (arxiu)
El president de la Diputació de València en funcions, Toni Gaspar (arxiu) / Europa Press

El president de la Diputació de València en funcions, Toni Gaspar, serà l'encarregat de pronunciar el solemne pregó del Corpus amb el qual cada any es dona inici a les celebracions d'aquesta festa nascuda en el segle XIII. L'acte tindrà lloc aquest dijous 8, a les 19:00 hores, a l'església del Patriarca, en el marc de la tradicional eucaristia oficiada per l'arquebisbe de València, Enric Benavent, segons ha avançat la corporació provincial en un comunicat aquest dilluns.

L'associació Amics del Corpus de la ciutat de València és l'encarregada d'organitzar els actes de celebració del Corpus Christi, festivitat nascuda en terres belgues a mitjan segle XIII. La processó del Corpus, acte central de la celebració eucarística, va arribar a terres valencianes en 1372.

El president d'Amics del Corpus, Francisco Esteve, destaca el coneixement i la implicació en les tradicions valencianes de l'encara president de la Diputació de València, institució que ha participat enguany en diversos actes amb motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu.

El pregó del dijous al Patriarca serà el primer dels actes d'una celebració que es prolongarà fins a diumenge, dia del Corpus Christi, amb la cirereta d'una processó en la qual s'espera que puguen participar les onze roques, des de la Diablera fins a la del Sant Calze.

La Moma, els gegants i nanos i les danses medievals tornaran a protagonitzar la cavalcada del Convit prèvia a la processó, que tindrà lloc en la vesprada del diumenge pels carrers del centre de la capital del Túria. Serà una nova oportunitat de veure desfilar les Àguiles, la barca de Sant Nicolau, la Cuca Fera, el gegant Sant Cristòfor i els cirialots, entre una llarga nòmina de personatges històrics de la festa grossa de la ciutat.

També et pot interessar

stats