Toni Cantó: "El trilingüisme a la Comunitat Valenciana és de mentida"

32 min.

Toni Cantó ha assenyalat que no s'està complint el trilingüisme en l'educació valenciana. Així ho ha indicat en declaracions a À Punt NTC Matí: "El trilingüisme a la Comunitat Valenciana és de mentida, és de cartó", ha assegurat. Segons el polític, les hores d'anglés que es donen als col·legis valencians són insuficients i caldria potenciar-ne l’aprenentatge, perquè els "alumnes d'altres comunitats autònomes tenen un avantatge competitiu". 

De la mateixa manera, el diputat ha defensat que les llengües cooficials a Espanya siguen un mèrit i no un requisit perquè es faça possible que arriben els millors professionals al nostre territori. "Hauria de comptar més l'habilitat d'un metge amb el bisturí que la llengua que parla", ha declarat. En aquest sentit, Toni Cantó ha comentat que només en casos d'ocupacions en què es treballe de cara al públic veuria útil el coneixement de la llengua i ha apostat per la llibertat de moviment dels treballadors i les treballadores pel país.

Pel que fa al finançament autonòmic, el polític de Ciutadans ha assegurat que "el bipartidisme no farà res", indicant que tant el Partit Popular com el PSOE han renunciat a qualsevol possibilitat de millora en aquest àmbit. Ha explicat que "un grup d'experts ha elaborat un dictamen amb una sèrie de solucions” i ha afegit que “ara el que cal és posar-les en marxa". També s'ha pronunciat Cantó sobre la negativa del partit a rebaixar la barrera electoral, indicant que "quan el vot de tots els valencians i valencianes valga el mateix, independentment del territori en què estiguen, donarem suport a aquesta iniciativa".

Sobre la incògnita de si es presentarà com a candidat de la formació taronja a les eleccions autonòmiques, el diputat ha assenyalat que donarà a conéixer la seua decisió quan el partit anuncie la convocatòria de primàries. Tanmateix, Cantó ha reconegut que "li abelleix" el repte i que seria "un gran orgull". Malgrat tot, la resolució que finalment prenga ha comentat que dependrà en gran mesura de la seua situació personal i familiar.

stats