Les primàries dels socialistes a Ontinyent seran el 5 de desembre

32 min.

Ja hi ha data. Les primàries dels socialistes a Ontinyent seran el 5 de desembre. Així ho ha assenyalat el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, en declaracions a À Punt Notícies Matí. El diputat ha explicat la decisió d'ajornar la data de les primàries en el cas d'aquesta ciutat per a donar cert marge de temps perquè hi haja més informació respecte de la situació de Rodríguez i, així, prendre una decisió si fora necessari. "Hem de respectar la presumpció d'innocència. El nostre codi ètic assenyala que aquest pas s'hauria de fer només en el cas que s’òbriga un juí oral", ha especificat Muñoz.

Sobre el futur de Rodríguez, el secretari d'Organització dels socialistes valencians ha assenyalat que s'ha d'esperar que s'alce el secret de sumari. "Condicionar el futur amb qüestions que no se saben és parlar per parlar. Si no s'alça el secret de sumari abans del 5 de desembre, Jorge Rodríguez es podrà presentar a les primàries". El diputat ha insistit que aquesta decisió no és una excepció respecte d’altres casos i que "hauria sigut injust" no deixar presentar-se a Rodríguez. "Si en una situació d'imputació no deixàrem que es presente, estaríem dient als nostres alcaldes i regidors que estan a soles, que els anem a deixar caure", ha assegurat.

Així mateix, José Muñoz ha indicat que confia que l'expresident de la Diputació de València "ha gestionat Divalterra de manera adequada", malgrat que, a la pregunta de si posaria la mà en el foc per la seua gestió, ha matisat que "seria arriscat, de la mateixa manera que també ho seria fer-ho per qualsevol altra persona". Tanmateix, el secretari d'Organització del PSPV ha remarcat que Rodríguez "continua sent el candidat" i què és una figura que "il·lusiona a Ontinyent. Va aconseguir un 63% dels vots en les passades eleccions", ha indicat.

Pel que fa a la situació de les primàries en altres ciutats, el diputat ha fet referència a Alacant, on també hi ha un calendari especial. "Vam pactar la dimissió de Gabriel Echávarri perquè estava immers en dos processos judicials. Per això, vam perdre l'alcaldia". I ha afegit: "Si haguérem tingut una visió partidista, l'hauríem mantingut, però vam considerar que hi havia una sèrie d'exigències ètiques". En aquest sentit, Muñoz ha comentat que a Alacant els socialistes necessiten buscar un revulsiu electoral perquè, segons ha indicat, el PSPV té possibilitats de ser la primera força política. 

D'altra banda, el diputat ha tingut unes paraules sobre la reforma del finançament autonòmic i la pròxima cita del president de la Generalitat, Ximo Puig, a La Moncloa. Ha assegurat: "Independentment de qui governe a Madrid continuarem reivindicant un finançament just, perquè és una qüestió de justícia, no de partits". En aquest sentit, el secretari d’Organització dels socialistes valencians ha assegurat que el tarannà amb que s'abordarà aquesta trobada amb Pedro Sánchez serà "de reivindicació".

stats