Toni Cantó dimiteix i abandona l'acta de diputat autonòmic de Ciutadans

Anuncia que deixa la política i demana la dimissió de l'executiva nacional de Ciutadans que lidera Inés Arrimadas.

Toni Cantó explica els motius de la seua dimissió

El portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes i coordinador autonòmic del partit, Toni Cantó, ha anunciat aquest dilluns que deixa els càrrecs en el partit, renuncia a l'acta de diputat a les Corts i deixa la política. Així ho ha anunciat en abandonar la reunió de l'executiva nacional de Ciutadans que se celebra a Madrid, en què ha demanat la dimissió dels membres d'aquest òrgan. Visiblement emocionat, ha insistit que els afiliats no mereixen tindre un partit "que no assumeix cap responsabilitat".

El coordinador de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha anunciat que renuncia a l'acta de diputat a les Corts "trist" i "cabrejat" pel rumb que ha pres el partit dirigit per Inés Arrimadas. "Estic cabrejat i trist: Arrimadas ha triat protegir l'executiva en comptes del partit", ha dit després d'abandonar la reunió de l'executiva permanent, en la qual Cantó havia sigut proposat per la líder taronja per a entrar a formar part de la nova direcció.

En declaracions als periodistes a la porta de la seu del partit a Madrid, Cantó ha explicat que abandona el càrrec després de sol·licitar en la reunió de la direcció la dimissió de tota la cúpula de Ciutadans, sol·licitud que, ha explicat, “no s'ha permés que se sotmetera a votació”. Cantó ha demanat en la reunió que es retirara "la ridícula moció de Múrcia" i que Ciutadans anara amb el PP en coalició a les eleccions de la Comunitat de Madrid, perquè "el centredreta no pot perdre" les eleccions. "És l'eix de la llibertat i de la prosperitat", però, segons ha dit, "Arrimadas "no està per faena".

L'actual síndic de Ciutadans a les Corts ha aprofitat per a posar en relleu la figura de l'antic líder Albert Rivera, que durant tota la crisi del partit després del fracàs de la moció de censura a Múrcia s'ha mantingut en silenci. Ha posat en valor el fet que Rivera donara "una lliçó" en dimitir després del desastre del 10N: "És un senyor, sap com comportar-se en política".

També et pot interessar

stats