La taula de l’aigua que promou Mazón es constituirà al gener

Els regants, les universitats, a més de les organitzacions empresarials i econòmiques ja han confirmat la participació, mentre que l’oposició encara no s’ha pronunciat

El cap del Consell ha garantit la constitució de la taula, en la qual estaran els agents socials i polítics que vulguen integrar-s'hi / À Punt NTC

La taula de l’aigua, a les quals estan convidats representants de tots els grups parlamentaris, es constituirà al gener. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, vol impulsar aquest òrgan per a abordar la falta de recursos hídrics a escala autonòmica. El cap del Consell està a l’espera que els grups de l’oposició contesten a la seua proposta d’integració en aquesta taula de diàleg.

No obstant això, Mazón ja ha advertit que constituirà la taula amb l'oposició o sense: “Es posarà en marxa amb l’oposició o sense ella”, ha deixat clar. Amb aquesta taula, el president de la Generalitat pretén materialitzar la política hídrica, de la qual vol fer un eix fonamental del seu mandat.

L’esborrany de la taula que s’ha enviat als grups parlamentaris preveu la incorporació de catorze diputats autonòmics. Ja han confirmat que s'integraran en aquesta iniciativa per al diàleg els representants dels regants, de les universitats i de les organitzacions empresarials i econòmiques. També s’oferirà representació al govern espanyol, “a través del Ministeri i a través de les confederacions”, matisava el cap del Consell.

L’objectiu de la taula serà aportar solucions a la falta d’aigua i fer gestions per a garantir-ne el subministrament. Amb aquesta taula de representació, Carlos Mazón vol crear un grup de pressió per l’aigua. Fins i tot s’ha anunciat ja una seu per a aquesta taula de l’aigua: el palau del Marqués de Rafal d’Oriola. 

També et pot interessar

stats