Tania Baños, alcaldessa de la Vall d’Uixó: “Els ajuntaments oferim a la ciutadania un altre projecte a la dreta i a la ultradreta”

La presidenta del consell d'alcaldes i alcaldesses del PSPV reivindica la sobirania local i la importància del finançament municipal

Tania Baños, alcaldessa de la Vall d'Uixó (Plana Baixa) / À Punt NTC

Tania Baños, alcaldessa de la Vall d'Uixó (Plana Baixa) fa tres legislatures, és també la presidenta del consell d'alcaldes i alcaldesses del PSPV, un òrgan de nova creació que considera "marca de la secretària general que ha sigut alcaldessa de Gandia", en referència a Diana Morant.

En una entrevista en Les notícies del matí, Baños ha assegurat que la nova líder del socialisme valencià "vol reivindicar els nostres lideratges". La primera edil vallera planteja que esta és una manera de contraposar diversos models de govern.

Així, ha assegurat que "des dels ajuntaments oferim a la ciutadania un altre projecte a la dreta i a la ultradreta", de manera paral·lela a Morant com a ministra de Ciència, Innovació i Universitats. Pel que fa al comité, ha dit que es tracta d'una eina de coordinació.

Baños ha marcat com a prioritat garantir la sobirania local mitjançant els fons de cooperació local. "Nosaltres volem que el finançament vaja d'acord amb les nostres necessitats, poder fer-ho també d’una manera autònoma", ha explicat, ja que "cadascú al seu municipi sap ben bé quines són les necessitats".

Preguntada per la decisió de Pedro Sánchez, l'alcaldessa i número quatre del PSPV ha expressat que "espera que no dimitisca" perquè "no és anar contra el president del govern, és anar contra el progressisme i la democràcia d’este país". En cas que ho faça, però, ha defés que "té tot el seu dret, és una qüestió personal".

També et pot interessar

stats