Tamames té "dubtes raonables" que la moció de Vox tire avant

Preguntat pels 89 anys del candidat, Espinosa de los Monteros ha remarcat que "val la pena escoltar una persona major"

Ramón Tamames, candidat de Vox en la moció de censura
Ramón Tamames, candidat de Vox en la moció de censura / Europa Press

El polític i economista Ramón Tamames, candidat de Vox per a la seua moció de censura, ha insistit que el partit de Santiago Abascal li ha donat "absoluta llibertat" per a redactar el discurs que farà des de la tribuna del Congrés, "sense vetar res".

L'exdirigent comunista, de 89 anys, ha ironitzat amb el fet que la moció reunisca els vots suficients per a convertir-se en president del Govern, assegurant que en té "dubtes raonables". "L'aposta és molt gran i els corredors d'apostes no l'haurien posada en la millor situació", ha afirmat.

Tamames ha evitat donar pistes sobre la seua intervenció quan se li ha preguntat si Abascal li ha demanat que no parle de feminisme, de l'avortament o del model autonòmic, entre altres temes. Revelar el que pronunciarà en el Congrés seria —ha al·legat— "defraudar" Vox, els espanyols i els 350 diputats que representen la "sobirania nacional", si bé ha volgut emfatitzar: "Sense vetar res".

Així i tot, el candidat ha assenyalat en declaracions a TVE, obtingudes per Europa Press, que allò fonamental és el "repàs" que amb el seu discurs farà sobre la situació econòmica i social, i també sobre les relacions exteriors d'Espanya, assumpte que li interessa "molt". "I això és una funció per a mi molt important", ha ressaltat.

En aquest sentit, ha reiterat que Vox no li dictarà el seu discurs, que estarà basat en l'"experiència i sapiència" que haja pogut adquirir al llarg de la seua vida. "M'han deixat absoluta llibertat per al que jo diga, no podia ser menys", ha subratllat.

De los Monteros: "Val la pena escoltar una persona major"

El portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, s'ha mostrat convençut que convé "escoltar una persona major", referint-se a Tamames.

Preguntat als corredors del Congrés sobre el previsible fracàs de la iniciativa, Espinosa ha contestat: "Caldrà veure-ho, caldrà escoltar el que diu una figura que està indissolublement unida a la Transició i que té coneixements de macroeconomia i de la política espanyola".

Ironia des del govern

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha fet una crida a "prendre's seriosament" la moció de censura de Vox contra el govern de coalició de Pedro Sánchez i l'ha considerada "constructiva" per a contrastar polítiques, malgrat ser fruit d'una "estratègia de terra cremada i brega" de la dreta.

"Sent alguns comentaris que no corresponen, açò és un instrument constitucional", ha subratllat Montero als periodistes als corredors del Congrés dels Diputats.

La moció permetrà, en la seua opinió, "valorar" si efectivament les polítiques progressistes de pujada del salari mínim interprofessional, reforma de les pensions, millores laborals o beques són el que necessita el país, o si bé ho és una oposició que faça front a la crisi "a costa dels treballadors i defensant els interessos dels poderosos".

També et pot interessar

stats