Susana Gisbert, nova fiscal de la secció de Memòria Democràtica

Gisbert compagina aquesta nova responsabilitat, clau per a impulsar processos de cerca de les víctimes, amb les que ja exerceix en les seccions de Delictes d'Odi, Violència contra la Dona i Criminalitat Informàtica

La fiscal Sussanna Gisbert
La fiscal Susana Gisbert / Europa Press

La Fiscalia Provincial de València ha nomenat Susana Gisbert com la nova fiscal delegada de la secció de Memòria Democràtica i Drets Humans. Gisbert sumarà el càrrec al de fiscal delegada de la secció de Delictes d'Odi i Contra la Discriminació. 

La fiscal, que fa 28 anys que hi exerceix, també continuarà treballant en la secció de Violència contra la Dona i farà d'enllaç entre aquesta i la de Criminalitat Informàtica.

L'article 28 de la llei 20/2022, de 19 d'octubre, de memòria democràtica, crea un fiscal de sala per a la recerca de situacions que constituïsquen violacions del dret internacional de drets humans i del dret internacional humanitari, incloent-hi els que van tindre lloc en el moment del colp d'estat, la guerra o la dictadura.

Segons aquest precepte, al fiscal de sala, funció que exercirà Gisbert, se li atribueix la funció d'impulsar els processos de cerca de les víctimes dels fets investigats, en coordinació amb els òrgans de les diferents administracions amb competències sobre la matèria, per a aconseguir-ne la identificació i localització. 

També et pot interessar

stats