El Suprem rebutja revisar els més de 30.000 vots nuls a Madrid a petició del PSOE

Segons el tribunal, no s'han aportat dades aritmètiques o càlculs estadístics que verifiquen la rellevància de la revisió del vot en el resultat final

Façana del Tribunal Suprem
Tribunal Suprem / Carlos Lujan (Europa Press)

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició del PSOE de revisar més de 30.000 vots nuls obtinguts a Madrid en els passats comicis del 23 de juliol, en considerar que la reclamació no compleix amb els requisits exigits per la doctrina per a dur a terme el recompte que sol·licita.

"La mera diferència numèrica en els resultats que s'addueix en aquest cas (1.200 vots) no és base suficient per a la revisió", diu la sala de vacances de l'alt tribunal en la sentència en la qual desestima el recurs dels socialistes, en contra del criteri de la Fiscalia.

Segons el Suprem, no s'han aportat dades aritmètiques o càlculs estadístics solvents que permeten verificar, ni hipotèticament, la rellevància de la revisió del vot en el resultat final i en l'atribució de l'escó controvertit, el número 16 que va guanyar el PP en detriment del PSOE.

Quan va finalitzar l'escrutini general amb el vot exterior, que va confirmar un escó més per al PP (137), els socialistes van acudir tant a la Junta Electoral Provincial de Madrid com a la Junta Electoral Central (JEC) perquè es revisara la validesa de tots els vots nuls de la circumscripció de Madrid.

Després de la negativa d’ambdós òrgans, els socialistes van acudir al Suprem, que també ha desestimat la petició en una sentència, contra la qual cap recurs davant el Tribunal Constitucional.

També et pot interessar

stats