El Suprem avala el cessament de Puigdemont amb el 155

La sentència desestima el recurs de l'expresident català perquè l'aplicació de l'article va ser "conforme a dret".

El Suprem avala el cessament de Puigdemont amb el 155
El Suprem avala el cessament de Puigdemont amb el 155

El Tribunal Suprem ha avalat el cessament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat en aplicació de l'article 155 de la Constitució després de la declaració unilateral d'independència del 27 d'octubre de 2017. La sala contenciosa administrativa del Suprem ha desestimat el recurs plantejat per l'expresident català contra el reial decret 942/2017, pel qual es va acordar el seu cessament, en considerar que va ser "conforme a dret".

Així, la sentència del Suprem recorda que va ser el mateix Puigdemont el que va deixar d'actuar "des de la lògica i des de les exigències de les seues competències i de la seua posició constitucional, estatutària i legal".

L'alt tribunal explica que el dret a continuar en el càrrec i a exercir-lo només existeix i es respecta en la mesura en què qui l'exerceix respecta, al seu torn, la seua identitat jurídica constitucional. Els magistrats ja han dictat sentències avalant altres acords adoptats en aplicació del 155, com ara la supressió de Diplocat o la dissolució del Parlament català i la convocatòria de les eleccions.

Tant la Fiscalia com l'Advocacia de l'Estat s'havien pronunciat en contra del recurs de Puigdemont, que haurà de fer-se càrrec del pagament de les costes: 3.000 euros, IVA inclòs.

També et pot interessar

stats