El Suprem afirma que no hi ha dubte que Griñán va conéixer els ERO i va poder impedir-los

El Tribunal considera acreditada "la il·legalitat de la gestió, l'absolut descontrol i la total discrecionalitat amb la qual es concedien les ajudes"

L'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, durant el juí
L'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, durant el juí / À Punt NTC

El Suprem ha assenyalat que l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, condemnat a sis anys de presó pel cas dels ERE, no sols va conéixer i va permetre que es pagaren les ajudes sabent el "descontrol" i de les "gravíssimes il·legalitats" sinó que no va fer res per a impedir-ho.

La sala penal de l'alt tribunal ha fet públic aquest dimecres la sentència dels ERE que confirma la condemna per delicte continuat de malversació de cabals públics als qui, com Griñan, van concedir i van pagar les ajudes i als qui van permetre que es pagaren coneixent que en la gestió concreta d'aquestes. El Suprem considera acreditada "la il·legalitat de la gestió, l'absolut descontrol i la total discrecionalitat amb la qual es concedien les ajudes o s'utilitzaven els fons".

I afig que "la magnitud del que ha succeït explica les dimensions d'aquesta causa i l'existència de més d'un centenar de peces separades pendents d'enjudiciament".

També et pot interessar

stats