Sumar registra el seu "grup plurinacional" en el Congrés

La coalició encara no ha designat portaveus adjunts de Compromís i les altres set formacions que la componen

Yolanda Díaz, presidenta del grup plurinacional de Sumar, i Marta Lois, portaveu
Yolanda Díaz, presidenta del grup plurinacional de Sumar, i Marta Lois, portaveu / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

Sumar ha registrat aquest divendres el seu grup parlamentari en el Congrés, que defineix com "plurinacional" i que estarà encapçalat per Yolanda Díaz i Marta Lois. Ha deixat pendent per a més endavant, però, la designació de portaveus adjunts de Compromís i les altres set formacions que l'integren.

En un escrit a la Mesa, la coalició ha registrat la denominació Grup Parlamentari Plurinacional de Sumar amb Yolanda Díaz com a presidenta i amb Marta Lois, diputada per la Corunya i nova en la institució, com a portaveu.

Com a secretari general i amb seient en la Junta de Portaveus del Congrés figura Txema Guijarro, diputat per Alacant amb experiència en la cambra i que ja va exercir aquest càrrec en el grup d'Unides Podem.

Sumar no afig més noms a l'espera d'acabar la configuració de la direcció de grup i la designació de portaveus adjunts en representació dels huit partits que tenen escó en el grup: Sumar, Podem, Esquerra Unida, En Comú, Més País, Compromís, Més i Chunta Aragonesista. En principi, Sumar es constitueix només amb 29 diputats, ja que ha cedit diputats d'En Comú a Esquerra Republicana de Catalunya perquè aquesta formació puga constituir grup parlamentari propi

Quan ERC reba el vistiplau de la Mesa del Congrés, els diputats Félix Alonso (Tarragona) i Júlia Boada (Girona) s'incorporaran a Sumar fins a completar els 31 escons reeixits en les eleccions del 23 de juliol.

També et pot interessar

stats