Els socis del PSPV critiquen la ruta aèria subvencionada entre Castelló i Madrid

Compromís i Unides Podem consideren que no és sostenible mediambientalment, que cal prioritzar el transport ferroviari, sobretot de rodalies, i altres destinacions que no siguen Madrid

Un moment del ple de les Corts d'aquest dimecres
Un moment del ple de les Corts d'aquest dimecres / À Punt NTC

El debat sobre les connexions a Madrid ha arribat hui a les Corts en tren i avió. A Compromís i Unides Podem no els acaba d'agradar la línia àeria entre Castelló de la Plana i Madrid que ahir va anunciar el president Ximo Puig i que subvencionarà la Generalitat. Els socis del Botànic consideren que no és sostenible mediambientalment, que cal prioritzar el transport ferroviari, sobretot rodalies, i altres destinacions que no siguen Madrid.

"Per a un trajecte cap a Madrid, la solució és claríssima i es diu tren", explica Papi Robles, síndica de Compromís. I Pilar Lima, d'Unides Podem, ha afegit que en el tema d'infraestructures cal fer que no siguen tan centralistes i que cal "cuidar" les rodalies.

Mentrestant, el PP es felicita perquè consideren que es posa en valor l'aeroport de Castelló, però els socialistes contesten que estan recuperant-se infraestructures que amb els governs del PP no tenien utilitat. "Em sembla fantàstic que Ximo Puig, que s'ha mofat, que s'ha burlat de l'aeroport de Castelló, ara es convença", diu el síndic del PP, Miguel Barrachina. Pero el PSPV afirma que són "infraestructures" que estaven buides en l'etapa del PP i que el govern actual les està recuperant i dotant-les de contingut.

En el debat parlamentari, el PP ha exigit que es recuperen totes les freqüències dels trens d'alta velocitat entre la Comunitat Valenciana i l'estació madrilenya d'Atocha. Els grups del Botànic donen per bona la proposta que s'ha plantejat des d'Adif de deixar huit parades a Atocha i la resta a l'estació de Chamartin, de moment, mentre duren les obres a l'estació madrilenya.

També et pot interessar

stats