L'aeroport de Castelló estrenarà una connexió subvencionada amb Madrid a la tardor

El president de la Generalitat demana prudència davant la retirada de la mascareta en interiors

Aeroport de Castelló
Aeroport de Castelló / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que l'aeroport de Castelló estrenarà durant la pròxima tardor una connexió amb Madrid. La línia, que operarà com a mínim cinc dies a la setmana, estarà inicialment subvencionada, però el president confia en anar reduint l'aportació pública a mesura que la ruta es consolide. L'aeroport traurà la ruta a concurs perquè s'hi presenten aerolínies per a operar-la. Durant la roda de premsa Puig ha remarcat que l'aeroport de Castelló "ha eixit de l'ostracisme".

L'aeroport de Castelló és l'únic dels tres que funcionen a la Comunitat Valenciana de titularitat de la Generalitat. Durant una roda de premsa al recinte, el president també ha emfatitzat la intenció de fomentar l'activitat logística de l'aeroport de Castelló. "Estem en un bon moment pel que fa al rendiment industrial, social i econòmic de l'aeroport", ha resumit.

Prudència davant la retirada de mascaretes a l'interior

D'altra banda, el president ha parlat de l'ús de les mascaretes a l'exterior. El president ha dit que cal esperar que el Consell de Ministres prenga la decisió, que serà efectiva a partir d'aquest dimecres, i ha valorat que a poc a poc es vagen aconseguint noves fites en aquest procés "de normalització", i ha demanat prudència. "Que la mascareta no siga obligatòria no vol dir que no siga recomanable en determinats espais", ha agregat.

Exportador d'energia

Contestant qüestions fetes pels periodistes, el president ha apostat novament per l consolidació de les energies renovables i ha recordat que el Consell està preparant un decret llei sobre aquest aspecte. "Espanya i la Comunitat Valenciana poden ser exportadors d'energia, perquè tenim condicions de caràcter natural a través de l'eòlica i la fotovoltaica, de ser autosuficients i vendre energia", ha defés per afegir que cal "accelerar" aquest procés.

També et pot interessar

stats