Els socialistes valencians demanen a Pedro Sánchez que no dimitisca

"La reflexió ha de ser col·lectiva, el que està passant en pseudomitjans de comunicació amb polítiques tan destructives i deshumanitzadores no és normal", ha manifestat l'expresident de la Generalitat Ximo Puig

Centenars de persones es congreguen al carrer l'Hospital de València per mostrar el seu suport a Sánchez
Centenars de persones es congreguen al carrer de l'Hospital de València per a mostrar el suport a Sánchez / À Punt NTC

Els socialistes valencians es concentren este diumenge a la seu del carrer de l'Hospital de València per a mostrar el suport al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després que dimecres passat decidira cancel·lar la seua agenda pública per a reflexionar i prendre una decisió sobre la continuïtat en el càrrec o la dimissió.

Al voltant de 1.500 persones, segons els organitzadors, s'han congregat a la plaça on està situada la seu del PSPV per a fer costat al president del govern espanyol. Entre els crits i càntics dels simpatitzants s'ha pogut sentir la frase "Pedro, queda't", que ja va pronunciar este dissabte la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, en el comité federal organitzat a Madrid.

També han entonat algunes cançons com Zorra dels valencians Nebulossa o Quédate del canari Quevedo.

A l'acte, que té com a lema "Donem suport al president. Defensem la democràcia", ha acudit la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; Acadi España, secretari d’Estat de Política Territorial; el vicesecretari general del PSPV i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, o la secretària general del PSPV a València, Sandra Gómez. També s'ha allargat fins al carrer de l'Hospital, l'expresident de la Generalitat i actual ambaixador d'Espanya davant l'OCDE, Ximo Puig.

"La reflexió ha de ser col·lectiva, el que està passant en pseudomitjans de comunicació amb polítiques tan destructives i deshumanitzadores no és normal", ha manifestat Puig. "És una democràcia que té alguns aspectes de baixa qualitat i això és el que hem de combatre i enfortir", ha continuat.

"Estem ací per a defensar la democràcia i la convivència que vol arrabassar-nos l'extrema dreta", ha manifestat Bernabé. "Per això i perquè Pedro Sánchez sàpia que val la pena lluitar", ha afegit.

Per la seua banda, España ha destacat “l’esforç que està fent tota la societat espanyola en contra d'esta onada d'intolerància i d'agressivitat contra el president del govern espanyol i, en definitiva, contra molts demòcrates, siguen d'esquerres o de dretes”.

Bielsa s'ha expressat en la mateixa línia i ha assegurat que "el PP i la ultradreta han convertit la nostra societat en una societat d'uns contra altres, trituradora de persones decents, i estem ací per a dir-li alt i clar a Pedro que estem amb ell i que volem que continue".

"Ací es veu la principal diferència entre el partit socialista i la dreta d'este país", ha declarat Gómez. "Nosaltres ens manifestem per a reivindicar l'ètica de la política, la convivència i els respecte, mentre que la dreta ocupava les seus dels partits polítics per a crispar, insultar o colpejar ninots que simulaven polítics", ha manifestat la secretària general del partit a València.

També et pot interessar

stats