Sintonia entre Puig i Aragonès en la lluita contra el dúmping fiscal a Espanya

Els dirigents coincideixen en la voluntat de gestionar els fons europeus de reconstrucció.

Reunió entre el cap del Consell, Ximo Puig, i el president català interí i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès a Barcelona
Reunió entre el cap del Consell, Ximo Puig, i el president català interí i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès a Barcelona / Ana Avellana (Gva)

Després de tres anys sense establir un contacte oficial entre els governs valencià i català, aquest dimarts el cap del Consell, Ximo Puig, i el president català interí i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, s’han reunit a Barcelona, amb la voluntat de restaurar ponts institucionals entre ambdues administracions.

Segons han informat fonts de la Generalitat, Puig i Aragonès han coincidit en la lluita contra el dúmping fiscal a la Unió Europea i Espanya, per tal d’impedir la competència deslleial d’aquelles autonomies que rebaixen la tributació de les grans fortunes per tal de captar-les. El cap del Consell ja va criticar el pla de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, de dur a terme la major baixada d'impostos de la història, per considerar que trenca la igualtat entre els territoris.

Un altre dels aspectes en què han coincidit és en la voluntat de proposar i gestionar els fons europeus de reconstrucció, així com de reivindicar el paper de les regions en aquesta matèria. A més, tenen la intenció de seguir cooperant en aquells projectes compartits, com és el cas del corredor mediterrani.

A més, els dos dirigents han abordat la situació epidemiològica de les dues comunitats autònomes i les mesures que han pres els seus governs per a frenar l’expansió de la Covid-19. A més, han parlat sobre les perspectives de futur de les administracions, amb la mirada posada en les festes de Nadal.

D’altra banda, Puig i Aragonès han analitzat la situació política actual, especialment la de Catalunya, a falta de poc més de dos mesos per a les eleccions autonòmiques. Segons fonts de la Generalitat, en aquest assumpte han pogut contraposar opinions, “clarament diferenciades”.

També et pot interessar

stats