Setmana clau per al futur del Consell General del Poder Judicial

Dimarts els vocals progressistes decidiran si dimiteixen en bloc per a forçar la renovació de l'òrgan de govern dels jutges

El sector progressista del CGPJ decidirà dimarts si dimiteix en bloc
El sector progressista del CGPJ decidirà dimarts si dimiteix en bloc / À Punt NTC

El sector progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) medita a hores d'ara si dimitir de forma conjunta. Dimarts hauran de decidir si dimiteixen o no, un moviment que busca forçar els partits polítics a arribar a un acord per a renovar-lo.

En la reunió, els vocals progressistes hi debatran si continuar amb un mandat caducat més de quatre anys o intentar buscar la paràlisi de la institució per a forçar els polítics a renovar l'òrgan. Des del PP, clau per a desbloquejar la situació, però, asseguren que el pacte no s'aconseguirà forçant dimissions.

La vocal del Consell Concepción Sáez ja va presentar la seua dimissió dimecres passat davant de la situació “insostenible” de l'òrgan de govern dels jutges. Dos dies més tard, la resta de vocals del sector progressista tenien una primera reunió per a valorar una possible dimissió en bloc, per a evitar que un degoteig de dimissions deixara el CGPJ en poder del bloc conservador.

Des del PSOE lamenten el posicionament dels populars, els acusen de “no complir la Constitució” i ja donen per fet que no s'obriran a negociar abans d'eleccions. Per la seua banda, Jutgesses i Jutges per a la Democràcia insten els vocals a dimitir conjuntament. 

També et pot interessar

stats