El Senat aprova una moció contra l'amnistia que el PSOE qualifica d’“antiga i vella”

Aprovada amb 139 vots del PP, Vox i UPN insta el Govern en funcions a garantir els principis constitucionals davant de la “política xantatgista dels independentistes”

El senat durant la sessió plenària d'aquest dimarts
El Senat durant la sessió plenària d'aquest dimarts / Eduardo Parra (Europa Press)

El Senat ha aprovat aquest dimarts de vesprada una moció proposada pel Grup Popular i s'ha declarat en contra d'una negociació per a la investidura del president que tinga com a contrapartida una amnistia, una proposta que el PSOE considera “antiga i vella” i que no reflecteix la realitat d'Espanya.

La moció, aprovada pels 139 senadors del PP, Vox i UPN, i amb 107 vots en contra, insta el Govern en funcions a garantir els principis constitucionals i, “davant de la política xantatgista dels independentistes”, i proposa recuperar la política d'acords d'Estat entre les principals forces polítiques d'àmbit nacional.

A més, proclama l'imperi de la llei i la igualtat de tots els ciutadans, per la qual cosa reprova qualsevol negociació política que incloga “com a contrapartida la concessió d'una amnistia expressa o vetlada” o qualsevol mena d'indult o benefici judicial.

En defensa de la moció, el senador del PP Antonio Silván ha argumentat que aprovar una llei d'amnistia significaria que “el propi Estat es deslegitima a ell mateix i suposa un frau als ciutadans i un atac a l'estat de dret”.

En sentit contrari, la portaveu del PSOE, Eva Granados, ha considerat que la proposta del PP és “la demostració de la causa de la derrota d'Alberto Núñez Feijóo: no conéixer l'Espanya del 2023”. “És una moció antiga, vella”, just en el moment en què “s'obri un nou temps al nostre país en el qual el diàleg és el mètode i la Constitució, el marc de tota negociació”, ha assegurat.

Per al senador de Junts per Cat Josep Lluís Cleries, es tracta d'una “una moció en blanc i negre amb música del No-Do de fons”, quan el que es necessita és un “pacte històric que reconega que Catalunya és una nació”.

Així, ha considerat que és una “moció de perdedors” que només busca que el candidat a la investidura “no puga pactar amb ningú, que renuncie a ser president”.

També et pot interessar

stats