El segon pacte del Botànic arriba a l'equador marcat per la pandèmia

En una tertúlia en A la Ventura, els síndics i síndiques valoren quines coses es poden millorar i com ha sigut la gestió de la crisi de la Covid-19

Un moment del debat durant l'últim programa d''A la ventura' / 'A la Ventura'

Aquest divendres, el programa A la Ventura ha analitzat amb els síndics i síndiques els canvis del Consell. El pacte, que es va aconseguir després de dues setmanes de negociacions, va concloure amb la incorporació de dos membres d'Unides Podem: el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Les accions polítiques del segon Botànic, que es va consolidar 8 mesos abans de la pandèmia de Covid-19, han estat marcades per la gestió de la crisi sanitària. El pacte de reconstrucció acordat pels partits polítics els va unir per a treballar conjuntament i enfrontar la crisi sanitària. Tot i que en un any no es van poder complir tots els punts establerts en un principi, ha servit per a impulsar un model de recuperació econòmica no tan centrat en el turisme, sinó en el reforç sanitari per a no dependre en el futur d'altres potències estrangeres com la xinesa.

Altres mesures del programa de govern

A més, en el programa es va valorar l'aprovació de la llei del joc, la de la funció pública, el projecte de finançament autonòmic o la regulació dels preus del lloguer. Per als síndics de l'oposició, el pacte del Botànic perd força davant del centredreta i l'extrema dreta, a causa de la falta de comunicació entre els seus membres. D'altra banda, el centreesquerra assegura que els pactes existents a Madrid, Andalusia i Múrcia no funcionen i preveuen que el govern finalitze la legislatura.

També et pot interessar

stats