Sebastià assegura que l’única manera de frenar l’extrema dreta és aplicar-li un “cordó sanitari”

El candidat de Compromís per Europa ha posat en valor les mesures del seu grup en els darrers cinc anys.

VÍDEO | Sebastià assegura que l’única manera de frenar l’extrema dreta és aplicar-li un “cordó sanitari”

Seguint la roda d’entrevistes d’À Punt amb els candidats de les principals formacions a les eleccions al Parlament Europeu, aquest dimarts ha sigut el torn del candidat de Compromís per Europa, Jordi Sebastià, que ha destacat el paper de la formació a la cambra europea els darrers cinc anys. 

Sebastià s’ha mostrat preocupat pel creixement dels grups d’extrema dreta a Europa i ha assegurat que l’única solució per a frenar-los és aïllar-los. “S’ha d’actuar amb un cordó sanitari d’absoluta incomunicació”, ha afirmat. 

Sebastià s’ha mostrat preocupat pel creixement dels grups d’extrema dreta a Europa i ha assegurat que l’única solució per a frenar-los és aïllar-los. “S’ha d’actuar amb un cordó sanitari d’absoulta incomunicació”. A més, ha afegit que també els preocupa “la presència amagada” d’aquests partits en el Partit Popular Europeu, que ha exemplificat amb el partit de l’actual president d’Hongria, Viktor Orbán. 

El candidat de Compromís per Europa també s’ha pronunciat sobre la rellevància d’avançar en les obres del Corredor Mediterrani i ha apuntat que la seua acció se centrarà en lluitar en Brussel·les per a aconseguir un major pressupost i que lluitaran en Madrid per obrindre “el cofinançament necessari”. 

“Hem aconseguit que el valencià estiga en el debat europeu”

Davant la pregunta sobre si les llengües minoritàries tenen la importància que mereixen en el Parlament Europeu, Sebastià ha destacat que gràcies a Compromís “el valencià ha estat en el debat europeu”. A més, ha recordat que el seu grup està d’acord amb el lema europeu “d’units per la divesitat” i seguiran lluitant per aconseguir que el valencià es puga utilitzar en les institucions europees. 

També et pot interessar

stats