Scholz ratifica davant Sánchez el seu "suport total" a la interconnexió gasista

El canceller alemany afirma que la "seguretat dels subministraments és part de la seguretat nacional, alemanya i europea"

El canceller alemany amb el president espanyol, aquest dimarts a Meseberg, Alemanya
El canceller alemany amb el president espanyol, aquest dimarts a Meseberg, Alemanya / Clemens Bilan (Efe)

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha ratificat davant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el "suport total" del seu executiu a una interconnexió gasista des de la península Ibèrica com a solució "a llarg termini" per a un subministrament europeu.

La "seguretat dels subministraments és part de la seguretat nacional, alemanya i europea", ha afirmat Scholz, en una compareixença amb Sánchez, convidat a participar al començament del Consell de Ministres alemany extraordinari de dos dies que celebra a Meseberg, als afores de Berlín.

La crisi energètica és la qüestió central de la reunió de l'executiu de Scholz i també de la visita de Sánchez, que té lloc després que dilluns la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen anunciara una "intervenció d'emergència" i una reforma estructural d'aquest mercat pel seu desorbitat encariment.

El govern espanyol ha expressat la seua satisfacció per considerar que finalment Europa assumeix una proposta que Sánchez fa un any que reclama.

La coalició de Scholz, un tripartit entre socialdemòcrates, verds i liberals, estudia una reforma a mitjà termini del mercat enèrgic, inclosa la desvinculació del preu del gas i del de l'electricitat, un fet que Alemanya rebutjava de ple fins fa uns mesos.

"La guerra de Rússia contra Ucraïna ha precipitat la necessitat de reflexionar sobre la seguretat nacional i energètica", ha afirmat Scholz, encara que sense referir-se explícitament a aquesta reforma en embrió.

Espanya és "un amic molt especial, en el context d'aliances d'Alemanya", ha afirmat el canceller, en referir-se al context internacional, a escala europea i transatlàntica, així com a les relacions bilaterals entre tots dos països.

També et pot interessar

stats