Teresa Ribera: "No hi haurà talls d'electricitat a Espanya aquest hivern"

La ministra per a la Transició Ecològica ha assegurat que "en un 99% és impossible que hi haja algun tipus de tall"

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La vicepresidenta tercera del govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera / Europa Press

La vicepresidenta tercera del govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha assegurat que "no hi haurà talls d'electricitat aquest hivern" ni domèstics ni industrials a Espanya, ja que des del govern han seguit de prop l'activitat dels operadors per a poder determinar si hi ha algun moment de crisi.

"En un 99% és impossible que hi haja algun tipus de tall, solament si s'afigen molts factors inesperats, accidents, problemes meteorològics, podríem trobar algun tipus de limitació", ha explicat en una entrevista aquest dimarts en RAC 1 recollida per Europa Press.

Ribera ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i ha justificat que la situació a Espanya "absolutament no té res a veure" amb la situació de la major part dels països del centre i del nord d'Europa, perquè Espanya ha estat aïllada com una illa energètica, que ha desenvolupat un sistema molt més sòlid i diversificat, en les seues paraules.

"Això no suposa que no ens afecte en absolut, ens està afectant en els preus, perquè els preus en els mercats internacionals estan alterats i això, evidentment, acaba afectant qualsevol que consumisca gas natural, perquè hi ha més demanda en aqueix producte", ha afegit.

Ha assegurat que el principal objectiu del govern és prendre totes les mesures possibles per a "mitigar al màxim l'impacte dels preus elevats a través de mesures reguladores" mentre estan impulsant mesures d'estalvi o reforçant les mesures de protecció social.

Guerra de Rússia i Ucraïna

Ribera ha assegurat que el president de Rússia, Vladímir Putin, ha convertit l'energia en una arma de guerra: "És important veure què passa amb el preu del gas, a quin preu està disposat a comprar-lo Europa, de quina manera la regulació pot dissociar el preu del gas amb el preu de l'electricitat, perquè el cost de produir electricitat no és el mateix cost que suposa generar electricitat amb gas".

"El preu del gas no pot ser el que marque el preu de tota l'electricitat que consumim, perquè el preu del gas només importa al voltant del 20% de l'electricitat que consumim, la resta es produeix amb una altra mena de costos que no tenen res a veure amb el cost del gas en els mercats internacionals i no té sentit retribuir-lo de la mateixa manera", ha afegit.

Energies renovables

Ribera diu que s'ha d'apostar "definitivament" per les energies renovables, per a reduir al màxim les opcions basades en gas i buscar alternatives de proximitat, com les renovables.

"És cert que estem en una situació difícil, però també és veritat que mai ens havíem trobat en una situació difícil amb tants recursos disponibles", ha manifestat.

També et pot interessar

stats